Gajadien: “Zal mij niet verwonderen dat Duiker werkzaam is bij kabinet president”

Volksvertegenwoordiger Asiskumar Gajadien heeft sinds de start van het onderzoek in de mega vraude zaak bij de NV Energie bedrijven Suriname aangegeven dat dit onderzoek door technisch deskundige personen gedaan zou moeten worden, waaronder zeker een forensisch accountant.
Onlangs bleek dat Willy Duiker en Kenneth Vaseur, ex-directieleden van de NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS), volgens hun advocaat Raoul Lobo mogelijk schotvrij zullen gaan in deze megafraudezaak.
De middelen voor een technisch deskundig onafhankelijk onderzoek zou door de overheid voor het Openbaar Ministerie(OM) vrij moeten worden gemaakt. Echter ziet Gajadien bij deze regering de bereidwilligheid om onderzoek te plegen helemaal niet. “Het zal mij niet verwonderen, dat Duiker inmiddels al bij het kabinet van de president werkzaam is”, stelt Gajadien.
Zowel Openbaar Ministerie(OM) als de Centrale Landaccountantsdienst (Clad) zouden volgens Lobo veel steken hebben laten vallen om hun beschuldigingen richting zijn cliënt hard te maken. Het gaat volgens de advocaat slechts om beschuldigingen, die nergens middels concrete bewijsmiddelen hard gemaakt kunnen worden.
Gezien het OM als de Clad vooral financieel afhankelijk zijn van de overheid, wordt ook gesteld dat er opzettelijk zaken zijn nagelaten om de bewijslast te verzwakken.
Gajadien echter ziet het niet zo. Naar zijn mening is het bij voorbaat bekend dat Suriname de expertise niet heeft om zulk een onderzoek uit te voeren. Vandaar hij aarzelde naar deskundig onderzoek.
“Als de regering menens is om zaken te onderzoeken, en de middelen die van de samenleving zijn genomen terug te halen voor de samenleving, zal men ook moeten investeren in onderzoek. Het gaat wat kosten, maar het honderdvoudige daarvan haal je terug”, aldus Gajadien.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!