Asfaltering Jagernath Lachmonstraat onderdeel landelijk asfalteringsprogramma 4

Asfaltering Jaggernath Lachmonstraat ook onderdeel van Landelijk asfalteringsprogramma 4Het weggedeelte van de Jagernath Lachmonstraat, strekkend vanaf voor het gebouw van het ministerie van Openbare Werken (OW) tot het gebouw van het Nationaal Archief, ondergaat al ruim een maand een complete transformatie. De weg werd vorig jaar nog gerehabiliteerd door aannemer Kuldipsingh NV. Velen vragen zich af waarom het dan nodig was om de weg weer aan te pakken, gezien het nog in een goede staat verkeerde en er nog slechtere wegen zijn die prioriteit konden genieten. Een simpel voorbeeld van een weg in een deplorabel staat is de Willem Campagnestraat. De stoornis van de Jagernath Lachmonstraat lag in de kleibodem, dat geheel opgegraven moest worden. De weg is compleet uitgegraven. Verschillende vervangende lagen die erin geplaatst zouden moeten worden, zijn intussen al geplaatst. De fundering is dus in de afrondende fase. Niet lang daarna gaat de aannemer over tot de asfaltering.
“Dit project is niet nieuw. Het valt onder ons landelijk asfalteringsprogramma 4, dat nog steeds doorgaat. De aangewezen punten die aangepakt moesten worden, worden aangepakt. Jagernath Lachmonstraat komt nu pas aan de beurt, maar het is een project waar wij al 3 jaren mee bezig zijn. De aanbesteding is al lang gehouden”, stelt Raoul Swedo, waarnemend hoofd voorlichtingsdienst OW. Het lag in de bedoeling dat het project op 28 april werd opgeleverd. Vanwege de weersomstandigheden lukt het de aannemer volgens Swedo niet om het project op tijd op te leveren. Aan de Willemcampagnestraat wordt er volgens Swedo ook aandacht besteed.
Voor de Willem Campagnestraat is er al een inspectie gehouden. Er lopen bepaalde buizen onder de weg, die moeten worden verplaats. “Als OW zal graven, moet er geen probleem zijn. De aannemers moeten precies weten hoe zij moeten graven om de weg in orde te krijgen”, stelt Swedo. Het landelijk asfalteringsprogramma houdt in dat er landelijk 92.6 km aan wegen geasfalteerd worden. Het programma werd in augustus 2014 gestart door de toenmalige minister van OW. Het programma kost de Staat in totaal SRD 240 miljoen. Het gedeelte aan de Jagernath Lachmonstraat kost de overheid rond de SRD 1.3 miljoen
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!