Suribet zet retailers in de bloemetjes

Suribet zet retailers in de bloemetjes
Suribet zet retailers in de bloemetjes2Suribet NV heeft zaterdag 23 april 2016 een Retailers Day georganiseerd, waarbij zij haar retailers extra in de bloementjes heeft gezet. De avond werd opgevrolijkt door muziek en kon men genieten van het heerlijk eten dat geserveerd werd. Het lag in de bedoeling de Retailers Day eerder te organiseren, maar vanwege bijzondere omstandigheden werd zij uitgesteld. Het Suribet bedrijf heeft niet alleen gezorgd voor lekker eten, maar enkele retailers werden ook genomineerd voor beste retailer in hun respectievelijke categorie. De winnaars kregen een certificaat en een enveloppe van het bedrijf. De nominaties in de verschillende categorieën waren Sportbetting, Virtual Betting, Lotto, Kraskaarten en Skin firi. Volgens de general manager van Suribet, Ashwin Soerdjbalisingh, is er niet alleen gekeken naar de performance bij de agent qua geldvolume, maar ook ten aanzien van het aantal transacties. Als winnaars zijn uiteindelijk uit de bus gekomen op de eerste plaats in de categorie Sportbetting, Sportcafe Munder, in categorie Skin Firi, Winkel Wong Ling Chang en in de categorie Suribet Lotto Winkel Shana.
Het retailnetwerk behelst liefst 350 zaken, waaronder de laatste weken er zelfs enkelen zijn bijgekomen die nog niet zijn bijgeteld. Van dit aantal was zeker 80% aanwezig. “Het was een heel mooie opkomst. Er waren behalve natuurlijk voor Paramaribo en Wanica zelfs retailers uit Nickerie, Coronie, Saramacca, Para, Commewijne en Albina aanwezig. De retailers die zelf op een bepaalde afstand zijn, waren netjes komen opdagen iets dat het bedrijf zeer op prijs stelde.” Met het op hol geslagen koers zie je toch dat er een bepaalde terughoudendheid is ten aanzien van de verkoop van loten als bij sportbetting. Uiteraard bij een geweldige wedstrijd komt men wel een bet doen. Overall zien wij toch wel een dip, zoals bij elke crisis en dat is het spin-offeffect. Men overweegt nu voordat men gaat uitgeven en dat is zeker door Suribet opgemerkt”, aldus de general manager.
Tijdens de toespraak van de Suribet-directeur sprak hij ook over de precaire situatie en dat het bedrijf ook genoodzaakt zal zijn enkele aanpassingen te doen. Te zijner tijd zal in dit kader de nodige instructies doorgegeven worden aan de retailer. Een retailer verdient een commissie bij het verkopen van de producten waaronder de verkoopcommissie en bij het uitbetalen krijgen ze ook een commissie. Ten aanzien van het aandragen van enkele aanpassingen, zegt de Suribet-directeur dat er per saldo wanneer er een aanpassing zou plaatsvinden, de retailer daar geen probleem mee zou hebben, omdat zij hun commissie blijven behouden, het betreft namelijk een vast percentage. “Zolang er meer geld in omloop is, wil dat zeggen dat zij meer commissie gaan verdienen. Als compagnie kom je er niet onderuit, je zal de nodige aanpassingen moeten plegen. Dan hebben we het niet alleen over de prijsaanpassingen. Er zal per product geëvalueerd moeten worden als we het doen of niet, in welke mate en in welke categorie. Maar om je verkoop te verruimen, moeten men ook kijken naar de strategie die men in dit kader moet toepassen.”
Volgens Soerdjbalisingh kan je als bedrijf de prijs ook niet gewoon verhogen, want dan moet de consument ook tweemaal betalen . “Wat moet jij als compagnie doen om dit te compenseren? Wij als bedrijf willen de klant iets meer geven.” In dit kader denkt men aan het verhogen van de kwaliteit van de dienst, de productassortiment uitbreiden zodat het steeds aantrekkelijker blijft en erop toezien dat er een goede samenwerking is tussen agent en retailer. (foto’s: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!