NDP is bezig confrontatie met andersdenkende te radicaliseren

NDP is bezig de confrontatie met anders denkende te  radicaliserenHet vooraanstaande NPS-lid Ivan Fernald stond tijdens de structurenvergadering van zaterdag op en sprak zijn afkeur uit over Bouterse, die volgens hem op confrontatie uit is. ‘Persoonlijk vind ik het beschamend dat de president het risico neemt om een clash tussen de bevolking teweeg te brengen’, daarbij doelend op de oproep vanuit het kamp van de NDP om een pro-Bouterse manifestatie bijeen te roepen op het tijdstip en dezelfde plaats waarop de beweging ‘We Zijn Moe’ regulier bijeenkomt. Fernald deed een beroep op de assembleeleden van de NPS om deze kwestie aan te kaarten binnen het parlement. ‘Het had erger kunnen aflopen.’
In de wandelgangen van de vergadering werd de strijdmethode die de ‘wanhopige regering’ voert, besproken. Daarbij werd duidelijk dat de mening heeft postgevat dat de NDP via haar werkarmen bezig is de confrontatie met de oppositie te radicaliseren. Als voorbeeld werd aangehaald de pro-Bouterse manifestatie en de poging om via het Nationaal Jeugdparlement de studenten te vangen in een studentenbond en die te sturen in de richting pro-regering, die gezworen heeft geen middel onbenut te laten om Bouterse in het zadel te houden.
Aangehaald werd dat het Jeugdparlement de protesterende studenten had geadviseerd om geen staatacties te voeren, maar dat zij naar school moesten gaan en zich op het schoolterrein moesten ophouden en daarmee protest tegen de staking van de BvL aantekenen. De Nationale Studentenbond i.o. werd gepropageerd om het belang van de studenten te dienen. Gewezen wordt dat de voorzitter van de Studentenbond een NDP-militair is en hij daarom beter had moet weten. Het bijeenroepen van een menigte (vooral jongeren, gezien hun opgekropte frustraties en onbesuisdheid) op een centrale plaats ten tijde van beroering maakt de kans op mobilisatie tot straatacties en uitspattingen vele malen groter dan wanneer de studenten thuis en verspreid worden gehouden. Het kan zo zijn dat het NJP uit naïviteit, onwetendheid en/of ondeskundigheid deze oproep heeft gepleegd. De wekarmen van de NDP worden echter ervan verdacht achter de studentenbond te zitten, die wordt gezien als een machtig instrument die kan helpen zorgen voor overwicht van de zittende machthebbers. ‘De NDP is niet te vertrouwen, zij is meester in misleiding, bedrog en het uitzetten van scenario’s’, aldus Fernald.

error: Kopiëren mag niet!