Commewijne krijgt watermeters

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft gisteren samen met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) het startsein gegeven voor het bemeteren van huishoudens in het district Commewijne. Minister Regilio Dodson die ook in dit district woonachtig is, werd gisteren als eerst voorzien van een watermeter.
De bewindsman stelde bij dit heugelijk feit, dat conform de belofte van de president het beleid van de regering erop gericht is om alle burgers continue te voorzien van gezond drinkwater. De aansluiting van huishoudens op het waterleidingnet betekent ook dat ze vanaf dit moment maandelijks zullen betalen voor hun verbruik. Hierdoor leveren de burgers een bijdrage aan het garanderen van dit kostbaar product.
De regering werkt hard aan het verbeteren en uitbreiden van het waterleidingnetwerk in de diverse districten. In Commewijne is voor dit traject ongeveer twee jaar uitgetrokken. Marlon Oosterling, directeur van de SWM, gaf aan dat er hard gewerkt wordt om de gestelde doelen te bereiken. De minister benadrukte dat de watervoorziening in de kustvlakte door de SWM ter hand genomen wordt. Wat het binnenland betreft, zal de Dienst Watervoorziening hiervoor verantwoordelijk zijn.

error: Kopiëren mag niet!