“Peneux is een ordinaire leugenaar”

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, legt uit dat Minowc-minister Robert Peneux een ordinaire leugenaar is (foto: Kevin Ngadimin)
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, legt uit dat Minowc-minister Robert Peneux een ordinaire leugenaar is (foto: Kevin Ngadimin)
De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), Wilgo Valies, heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Robert Peneux, een vuile leugenaar genoemd. “De minister is een autoriteit en behoort de waarheid te spreken en hij staat gewoon te liegen”, zegt Valies. De minister vertelt volgens hem bewust onwaarheden en maakt daarbij op de koop toe andere mensen tot leugenaar. Hierbij duwde de bondsvoorzitter twee kopieën van documenten onder de ogen van journalisten, waarvan één het principeakkoord van 16 april is, getekend door Peneux, Valies en Fols-voorzitter Marcelino Nerkust. Het andere document was het werkelijke akkoord, dat niet getekend is door Valies, maar wel door Peneux en Nerkust. De minister heeft volgens Valies gewapperd met het principeakkoord en op grond daarvan geprobeerd om Valies als onbetrouwbaar aan te merken en gezegd dat deze zich niet aan gemaakte afspraken zou houden. Volgens Valies zijn Peneux en zijn team rancuneus. Ook heeft de minister geen respect voor de leerkrachten en voert hij een intimiderend beleid. De houding van de onderwijsminister heeft volgens Valies in de afgelopen periode alleen maar voor meer spanningen in het onderwijsveld gezorgd. De BvL heeft aan de regering duidelijk gemaakt dat wanneer de leerkrachten terug gaan naar het werk en het blijkt dat er maatregelen getroffen worden tegen een lid, dat Peneux de BvL zal leren kennen en dat de leerkrachten de volgende dag alweer op straat zullen zijn. “Dan is er war”, zegt Valies. Als Peneux niet gaat werken aan zijn houding en zijn attitude naar de werkers toe, dan zullen de leerkrachten het moment bereiken waarbij de leerkrachten zullen zeggen dat zij niet meer kunnen werken met de hele leiding van het ministerie, meent Valies. “De gemeenschap moet weten dat wij dit niet zomaar zeggen”, aldus Valies.

error: Kopiëren mag niet!