Loods: “Burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen wij ons niet permitteren”

Andro Loods
Andro Loods
Het indienen van brieven gevolgd door rappelschrijven aan de voorzitter van De Nationale Assemblee door de groep Democratisch Comité Uitbanning Politiek (De Coup) heeft geen resultaten opgeleverd. Belangrijk volgens Andro Loods, voorzitter van De Coup, is dat het duidelijk is geworden voor de gemeenschap dat het onmogelijk is voor het volk om hun vertegenwoordigers in het parlement te kunnen spreken. Dit, ondanks er een correcte procedure is gevolgd. “Als wij ze willen aanspreken of correcties willen aanbrengen, dan kan dat niet. Een van de correcties die wij wilden aanbrengen, was dat er een verandering moet komen in de fysieke situatie van het parlement. Oppositie en coalitie zitten en handelen nu tegenover elkaar. Zij moeten naast elkaar komen zitten, zodat zij samen de belangen van dit volk kunnen dienen”, zegt Loods. “Onze vertegenwoordigers moeten ons als volk vertegenwoordigen. De aspiraties van het volk moeten worden nagekomen. In de praktijk zien wij dat de belangen van de partij of partijbazen behartigd worden. Dit komt allemaal ten nadele van het volk. Aan de andere kant zijn er actiegroepen, die zich richten op het beleid van de regering in plaats van de volksvertegenwoordiging.”
Regering treft geen blaam
Loods meent dat de regering eigenlijk geen blaam treft. Het probleem ligt bij de nationale assemblee, omdat als het parlement zijn werk deed zoals het gedaan diende te worden, men de regering kritisch zou begeleiden, erop zou toezien dat de regering doet wat zij zegt, maar daarnaast ook de regering op het juiste pad zou terugbrengen. “Doordat DNA niet goed functioneert, doet de regering wat zij wil. Wanneer het niet goed gaat, gaan deze zelfde volksvertegenwoordigers (de coalitie) de regering verdedigen”, stelt Loods
Straatacties
Loods geeft aan dat er geen structuur is binnen de groepen die straatacties voren. Dit typeert hij als gevaarlijk. “Als er geen structuur is, steven we af op chaos. Er moet een structuur zijn. Iemand moet de leiding hebben. Als er geen leiding is, zal iedereen volgens zijn denken, dingen doen. Het gevaarlijke ervan is ook dat elke groep die in actie komt een tegengroep gecreëerd krijgt om het andere te ontkrachten. Daarnaast creëert men ook een tegenpool. Daardoor kun je kortsluiting krijgen. Daarmee moeten wij voorzichtig blijven. Wanneer het mis zal lopen, is er niemand die boven partijen staat, die in staat zal zijn om de zaak te sussen. Er is al een financiële chaos, een politieke chaos en een moreel-ethische chaos. Burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen wij ons niet permitteren”, aldus Loods.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!