DA91-voorzitter geen voorstaander van confrontatie

Angelic Alihusain-Del Castilho GÇ£Gebruik maken van  democratisch recht, maar niet gericht op confrontatie met Surinaamse  burgerGÇ¥“If deng wan sekie, dan unu ano Kwakoe. Ik wil ook geen bordjes met opschriften tegen de president zien, want in Amerika kan je dat niet doen. Waarom protesteren jullie tegen de president. Als jullie vroeger 3 flessen bier dronken, drink nu maar 1.” Dit liet de NDP’er Patty van Ommeren onlangs duidelijk merken in het programma Bakana Tori op SRS Radio. Dit viel bij DA91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho niet in goede aarde. “Wij streven ernaar om de democratie in zijn uiterste vorm te kunnen beleven. Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting.
Daarbij hoort ook dat je mensen die gebruikmaken van hun recht, niet gaat intimideren. Voor zover ik de organisatie ‘We zijn Moe’ heb gevolgd, wordt er geen gebruik gemaakt van intimidatiemethoden. Er wordt niet tegen iets gedemonstreerd als men vóór iets demonstreert. Men vraagt gewoon naar goed bestuur. Men vraagt naar corruptievrij bestuur en antwoord op vragen van gelden die niet verantwoord zijn”, stelt de politica.
De burgers waar Alihusain-Del Castilho zich mee thuis voelt, zijn burgers die hun ontwikkeling niet meten aan hoeveel alcohol zij kunnen consumeren. Zij meten hun ontwikkeling aan een toekomst die zij kunnen plannen, hun spaargelden die veilig zijn, hun huizen die zij zullen bouwen als zij student af zijn, het doorbreken van die cyclus van armoede etc. “Dit is waarvoor ‘We zijn Moe’ daar staat. Wanneer een regering blijk heeft gegeven van wanbeleid en de regering keer op keer op is gewezen, moet de kans nu aan Suriname worden gegeven”, meent Alihusain-Del Castilho. De mensen zijn volgens de politica al lang daar voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Er is nooit onrust of rellen geweest. “Er is nooit iemand die kan zeggen dat ze zijn lastig gevallen door de groep. Het zal jammer zijn als vandaag een groep burgers zich op het plein begeeft, die niet begrijpt wat democratie inhoudt, niet heeft leren omgaan met kritiek en is opgevoed in een fascistische opvatting dat meer doet denken aan Hitler. Zulke situaties moeten wij vermijden”, meent de politica.
Volgens haar mogen mensen gebruikmaken van hun democratisch recht, maar het moet niet gericht zijn op confrontatie met de gewone Surinaamse burger aangaan. De mensen die daar staan, zijn geen politieke partijen. Politieke partijen hebben volgens haar geen mensen gemobiliseerd. Het is de gewone man van de straat, die vindt dat het niet zo door mag gaan. “Als er vandaag blijk van intimidatie wordt gegeven, is het duidelijk waarmee de NDP bezig is. Laat de wereld zien dat een groep Surinamers daar kan staan vragen naar goed beleid, goed bestuur en het aftreden van de regering, terwijl een andere groep daar staat die vindt dat zij het goed hebben, goed leeft en er geen verandering hoeft te komen”, aldus Alihusain-Del Castilho.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!