Model studentenprotest gewijzigd

Aangezien de regering noch de Bond van Leraren (BvL) van zich heeft laten horen, hebben de studentenbesturen van de middelabare scholen besloten om het model van protest te wijzigen. Het stilprotest wordt nu een protest met “actie” laten de voorzitters van de Samenwerkende Studentenbesturen (SSB) weten.
Ondertussen is het aantal scholen dat meedoet aan deze manifestatie toegenomen. Waar de protesten begonnen met studentenbesturen van vijf scholen, zijn nu 15 scholen bij elkaar om hun misnoegen te uiten over het uitblijven van onderwijs vanwege het feit dat de regering en de BvL nog geen accoord hebben bereikt ten aanzien van de herwaardering van leerkrachten.
De vrees voor een verloren schooljaar is aanleiding tot de protestacties. Vandaag 19 april was een stilprotest in de Domineestraat ter hoogte van Krasnapolsky. Alonso Wagino (VWO4), Shivam Balak(SGS) en Jaïr Kross (SMO), drie van de voorzitters van SSB, zijn tevreden over het resultaat van de eerste dag. Geschat wordt dat 125 studenten aanwezig waren.
Morgen 20 april 2016 starten de studenten om 08.00 uur met hun gewijzigd actiemodel. Reeds hebben Lyceum 1 en Lyceum 2, VWO 4, HHS, VWO/Havo SGS, SGT, SGK, SMO, SPI, Natin, Imeao1, 2, 3, Havo 1 en Avond Havo hun deelname bevestigd.

error: Kopiëren mag niet!