Naarden presenteert 3 significante gevallen

Naarden presenteert drie significante gevallen.1Inspecteur Humphrey Naarden, hoofd van afdeling Narcoticabrigade, heeft tijdens de persbriefing van vrijdag los van zaken op reguliere basis 3 significante gevallen belicht. Op zaterdag 6 februari is de 45-jarige Edgar B. door de J.A.P. Luchthavenbeveiliging aangehouden, omdat op hem 6007 xtc-tabletten zijn gevonden. De verdachte wilde deze tabletten naar Brazilië smokkelen. De smokkelaar had gebruik gemaakt van 2 elastische knieondersteuners. De verdachte had de pakken met de xtc-tabletten onder de knieondersteuner verstopt. Hij werd op een gegeven moment door de medewerkers betrapt en overgedragen aan de Narcoticabrigade. Zij hebben verder op deze zaak voortgeborduurd. De aanhouding van deze man heeft ertoe geleid dat een andere persoon, die vermoedelijk hand- en spandiensten verleende aan de smokkelaar, en nog een andere persoon zijn aangehouden. Naarden zegt dat de identiteit van de tweede verdachte wel bekend is bij de afdeling. Het is een kwestie van tijd om de derde dader in de kraag te vatten.
Meer dan 12.920 xtc-tabletten aangetroffen
Bij het tweede geval zijn 3 jeugdigen betrokken. De politie heeft hier ook een grote partij xtc-pillen onderschept. Op 11 maart is een 15-jarige door de bikers in de stad aangehouden. Men heeft op hem 11.5 tabletten aangetroffen. Vanwege het feit dat het gaat om xtc-tabletten is deze zaak overgedragen aan de Narcoticabrigade. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat 3 jeugdige scholieren onderling elkaar hebben aangezet tot het verhandelen/verkopen van xtc-pillen. Deze personen zijn inmiddels ook aangehouden. De leeftijden variëren tussen 15, 16 en 18 jaar. Op de 18-jarige jongeman is tijdens zijn aanhouding ook drugs aangetroffen.
Uiteindelijk heeft het onderzoek de afdeling geleid naar een woning, waar in totaal 12.920 xtc-pillen zijn gevonden. De jeugdige heeft ook nog aangegeven dat hij de tabletten in bewaring moest houden voor een familielid, dat 24 jaar oud is. Hij is de master mind achter deze bende en hij heeft ook de jeugdigen aangezet de tabletten te verkopen. De 24-jarige is eveneens aangehouden. Een vijfde andere persoon, die in eerdere fase 200 tabletten heeft verkocht, wordt nog opgespoord. Het onderzoek in volle gang. ‘Meer mensen zullen in beeld komen die de xtc-tabletten hebben gekocht’, zegt Naarden.
Grootste drugsvangst op Zanderij
Het derde geval betreft een aanhouding van 3 buitenlanders, namelijk 2 vrouwen van Guyana en een man van Barbados. Deze mensen zijn op 27 maart op de J.A.P. luchthaven te Zanderij aangehouden. Ze stonden op het punt om vanuit Suriname te vertrekken naar de Bahamas. In hun reisbagage is in totaal 10.5 kilo cocaïne gevonden. De afdeling Narcoticabrigade is hard bezig om de verstrekker(s) van deze grote partij coke te achterhalen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!