Relyveld neemt Glis-personeel wind uit zeilen

Terwijl het personeel van MI-Glis zich opmaakt om een protesterende stem te laten horen bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), wandelde minister Steven Relyveld gistermorgen zelf binnen bij Glis. Er heerste ontevredenheid bij het personeel van Glis toen het erachter kwam dat een stuk grond, dat sedert 2013 formeel is aangevraagd door Glis om daarop hun kantoorgebouw neer te zetten, is uitgegeven aan Unasat. Het blijkt dat het om een terrein gaat dat één hectare groot is. Daarvan heeft minister Relyveld een derde deel afgestaan aan Unasat. De minister stelt zich op het standpunt dat het de minister is die beslist. Er is gekeken naar het groter belang, stelt de minister. Unasat heeft dringend huisvesting nodig. Unasat heeft 700 studenten, van wie 50 moeten afstuderen. Unasat is een onderwijsinstelling onder voorzitterschap van Glenn Geerlings, de wederhelft van de voorzitter van de DNA.
Unasat vroeg het terrein eind vorig jaar aan en binnen zes maanden heeft de toewijzing plaatsgevonden. Relyveld verzekerde dat de rest van het terrein aan Glis zal worden toegewezen. Er hoefde ook geen probleem gemaakt te worden, vindt de minister. Glis had gewoon de minister kunnen contacten, dan hadden ze geweten dat de beschikking bijna klaarligt. “Maandag kan het al zover zijn”, zei Relyveld.
Het personeel nam genoegen met tweederde van het gevraagde terrein, aangezien Glis dringend een eigen gebouw nodig heeft. Het instituut huurt een onderkomen voor USD 10.000 per maand. Het terrein gelegen aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat is sinds 2005 aan Glis ter beschikking gesteld voor het opzetten van een eigen pand.

error: Kopiëren mag niet!