Minister RGB geeft aanzet nieuwe woonwijk Smalkalden- West

IMG_3980Met de uitreiking van 600 toewijzingsbeschikkingen heeft minister Steven Relyved van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) een aanzet gegeven tot een nieuwe woonwijk in Para. De uitreiking van dit groot aantal toewijzingsbeschikkingen en een heel klein aantal bereidverklaringen vond plaats op woensdag j.l op het terrein van het nieuw te staan woonwijk te Smalkalden Para -West.
Het terrein werd in januari 2014 gekocht bij een particulier en behelst 90 ha en is bestemd voor bebouwing en bewoning. Minister Relyveld verklapte dat de toekomstige bewoners ook toegang zullen hebben tot nutsvoorzieningen, sport- en recreatie mogelijkheden. Met de contractor is ook nog het contract afgesloten om de wegen te verharden en het gebied te voorzien van water en electra.
Ook is er grond beschikbaar gesteld aan het ministerie van Openbare Werken die samen met Broth Homes 150 huizen zal bouwen. Volgens de bewindsman heeft de regering met deze uitgifte wederom invulling gegeven aan de gedane belofte van de regering. “We weten hoe moeilijk het nu is maar wij als regering zullen invulling blijven geven aan de gedane belofte van de president“. Voorts drukte hij de nieuwe eigenaren op het hart om hun toewijzingsbeschikking gelijk de volgende dag in te laten schijven bij het MI GLIS kantoor en wenste hen veel genot en plezier met hun woonkavel en toekomstige huis.
De districtscommissaris van Para, John de la Fuente weet dat ondanks het land nu in moeilijk vaarwater verkeert, deze belanghebbenden nu een verlichting voelen.
Tijdens de uitreiking waren o.a. ook aanwezig de first lady, Ingrid Waaldring- Bouterse, de raadsadviseur van het kabinet van de president, Ramon Abrahams, de parlementariers van het district en de vice voorzitter van het parlement, Melvin Bouva.

error: Kopiëren mag niet!