80 Franse infanteristen zullen schietoefeningen uitvoeren in Suriname

Ongeveer 80 Franse infanteristen van de 1ste Compagnie van het 9de Regiment (Rima) zullen van 4 tot en met 15 april 2016 naar Suriname komen om diverse oefeningen en trainingen te doen. Het Nationaal Leger zal als gastheer optreden. De oefeningen zullen worden uitgevoerd te Ayoko Kazerne en OP Savanne. In deze periode zullen er 7 Surinaamse infanteristen worden getraind tot sluipschutter en 60 infanteristen zullen de ‘combat life saver’s course’ volgen. De Fransen komen met 20 eigen leger transportmiddelen.
De oefeningen hebben te maken met de bestaande samenwerking met de strijdkrachten van de Republiek Frankrijk, gestationeerd in Frans Guyana. Doordat de Franse infanteristen bij deze gelegenheid zware wapens uit zullen testen, waaronder mortieren en geleide anti tank raketten, is nadrukkelijk vermeld door het ministerie van Defensie dat niemand de gebieden moet betreden waar er geoefend zal worden. De oefeningen zullen op militaire schietlocaties plaatsvinden en niet op openbare plaatsen. De oefengebieden zijn afgebakend met waarschuwingsborden met de aanduiding van militair schiet terrein. Een rode vlag bij de borden zal aanduiden dat er schietoefeningen in uitvoering zijn.
Als voorzorgsmaatregel worden de gebieden en omgeving verkend, voordat tot de schietoefeningen wordt overgegaan. Vermeldenswaard is verder dat de toegangsplaatsen tot deze gebieden tijdens de oefeningen zullen worden bewaakt. Het publiek wordt gevraagd de omgeving van de oefenlocaties zoveel mogelijk te vermijden en de plaatselijke aanwijzingen stipt op te volgen.

error: Kopiëren mag niet!