Vakbondsleider Leeflang: “Leefsituatie gaat erger worden”

Vakbondsleider Murwin Leeflang is van mening dat de situatie alleen maar erger zal worden. Meer arbeiders zullen volgens de vakbondsleider hun baan verliezen. “Dat is al elke dag aan het gebeuren waarbij sommigen niet eens aangebracht worden bij de Ontslagcommissie van ministerie van Arbeid. Sommige van de ontslagen worden in onderlinge goed geregelde afvloeiingssystemen afgehandeld.” Dat is de reden waarom de vakbondsleider van mening is dat de regering goede gesprekken moet voeren met Ravaksur om te komen tot oplossingen voor vraagstukken die de vakbeweging op tafel heeft gelegd. “Indien de regering verzuimt te praten met de vakbeweging moet dat een indicatie zijn voor elke arbeider /wrokoman of wroko uma wat hem of haar te wachten staat.”
Leeflang geeft aan het heel jammer te vinden om te zien hoe de president van het land omgaat met de vakbeweging. “De vakbeweging verenigd in Ravaksur heeft in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de regering. De gesprekken zijn nog steeds gaande en je merkt dat wij helemaal niet opschieten. Uit een gesprek met voorzitter van C-47, Robby Berenstein, kan gevoeld worden dat de werkende klasse in een crisis zit”, zegt Leeflang. “In alle facetten van het leven merk je dat. Overal waar je komt, wordt er onder andere geklaagd over de huidige situatie, de prijzen en de financiële crisis.”
Volgens de vakbondsleider wordt vooral de werkende klasse in het land met deze crisis geconfronteerd. “Zij zijn namelijk de groep die het grootste probleem ondervindt om niet te praten over de senioren in ons land en de sociaal zwakkeren. Ik denk dat het tijd wordt dat de wij als vakbeweging de situatie gaan evalueren. Daarmee doel ik dus op de gesprekken met de regering in Ravaksur verband en dat wij misschien de regering moeten laten zien waartoe wij als arbeiders in staat zijn”, zegt Leeflang. “Voordat onze economie weer begint aan te trekken, zullen we met ons allen in dit land bereid moeten zijn om offers te brengen. Willen wij dat niet, dan zullen wij de gevolgen hiervan ook opmerken. Deze zullen ons tot in de toekomst volgen”, aldus vakbondsleider Murwin Leeflang.

error: Kopiëren mag niet!