Professor Rampersad: “Ronnie Brunswijk meest leergierige politicus”

Ronnie Brunswijk BBA
Ronnie Brunswijk BBA

Prof. Hubert Rampersad
Prof. Hubert Rampersad
Het wetenschappelijk bureau van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (Abop) organiseert op 16-17 april in samenwerking met de Technological University of the Americas (CITA) een tweedaagse exclusieve masterclass voor Abop kaderleden met als titel ‘Political Leadership, Branding’. De materclass wordt verzorgd door prof. Hubert Rampersad. De praktijk wijst uit dat politici en politieke partijen met een sterke politieke brand, in combinatie met effectieve social-media marketing, in staat zijn verkiezingen te winnen. Zo heeft Barack Obama in Amerika tijdens zijn verkiezingen bewezen, de beschikbare personal branding methoden en technieken systematisch toe te passen.
Ramersad vindt het initiatief van de Abop om zich te blijven scholen markant. “Deze training gaat over effectief leiderschap. In Suriname is er nu geen sprake van leiderschap. Daarom komt het land maar niet vooruit en gaat het steeds achteruit. De andere politici daar weten alles al en hebben geen her- of bijscholing nodig, met alle gevolgen van dien in de afgelopen 50 jaar. Ronnie Brunswijk is de meest leergierige politicus die ik ken”, zegt Rampersad.
Volgens Rampersad weet de Abop dat de Nationale Democratische Partij (NDP) niet lang aan de macht zal blijven en het mismanagement van de NDP Suriname heeft vernietigd. De Abop weet volgens hem ook dat een land niet zo dient te worden geleid. Hiervoor zijn er nieuwe leadership-skills nodig. “Terwijl de Vooruitstrevende Hervormingpartij, Nationale Partij Suriname NPS en de andere oppositiepartijen slapen, heeft Abop het initiatief genomen om hierop te anticiperen. Brunswijk is daarom momenteel bezig met zijn MBA studie aan onze universiteit, omdat hij meer wil leren over innovatief leiderschap en management zodat hij die fouten die nu gemaakt worden, niet opnieuw maakt. Hij is erg leergierig terwijl leiders als Bouterse, Santokhi soms, en Rusland niet willen leren, en denken dat ze alles al weten, met alle gevolgen van dien”, aldus Rampersad. Deze training is alleen toegankelijk voor Abop’ers.

error: Kopiëren mag niet!