Vrouw beschuldigt Harry van Bommel van aanranding in Suriname

Vrouw beschuldigt Harry van Bommel van aanrandingTijdens zijn bezoek aan Suriname zou de SP-kamerlid Harry van Bommel een dame onzedelijk hebben betast. Deze vrouw deed aangifte van aanranding. Volgens het echtpaar gedroeg Van Bommel zich tijdens het bezoek ‘niet netjes’. “Mijn vrouw is slachtoffer geworden van de onfrisse praktijken van het Kamerlid”, zegt Koenes in een weekblad. Van Bommel zou zijn vrouw hebben aangeraakt, onder meer aan haar ‘rug en billen’.
In het weekblad Privé ontkent de politicus deze handelingen te hebben gepleegd en beweert zelf slachtoffer te zijn geworden van de aanklacht. “Die aangifte slaat nergens op”, zegt Van Bommel. Hij heeft als tegenreactie ook een aangifte gedaan. “Ik heb nu zelf ook tegen Koenes aangifte gedaan wegens smaad en laster. Mijn vriend, die bij de ontmoeting aanwezig was, heeft een verklaring afgelegd en die via de notaris laten vastleggen. Je weet maar nooit of het ooit van pas komt.”
Het is overigens niet de eerste keer dat Van Bommel een dergelijke aantijging tegen zich krijgt. In 2007 raakte hij in opspraak nadat hij een vrouw tijdens een dienstreis naar Jordanië zou hebben lastig gevallen. De SP’er noemde zijn gedrag toen ‘onhandig’ en maakte zijn excuses aan haar.

error: Kopiëren mag niet!