Islamic Development en Maleisisch bedrijf willen investeren in Suriname

ISDB en de Maleisische Mardi Holdings investeren in     agrarische export van SurinameDe in Jeddah gevestigde Islamic Development Bank (ISDB) en Mardi Holdings van Maleisië zijn geïnteresseerd om in de landbouwsector van Suriname te investeren. Dat zegt de CEO van Mardi, Anas Nasrudin, die deze week een vergadering met de boeren heeft belegd in Suriname. De Islamitische Bank en Mardi Holdings zijn op zoek naar joint ventures in de landbouw- en voedselproductie. Naast rijst zijn ze geïnteresseerd in plantaardige producten, waaronder kokos, ananas en de palmolie-industrie van Suriname. Maleisië is een ontwikkelingssucces bij moslimlanden en Mardi Holdings is door de Islamic Bank erkend als één van de toponderzoek- en ontwikkelingsorganisaties in voedsel, landbouw en bio-gebaseerde industrieën. Mardi Holdings is betrokken bij het onderzoek naar het genereren van innovatieve technologieën voor de ontwikkeling van de voedsel- en landbouworganisatie-industrie. Het biedt consultancy en technische diensten aan bij de ontwikkeling van de voedsel- en landbouwindustrie. Het bedrijf biedt joint ventures en licentieovereenkomsten voor de commercialisering van onderzoeksresultaten. Mardi Holdings en de Islamitische Bank willen Suriname helpen bij het proces van standaardisatie, accreditatie, certificering en goedkeuring van de halaal industrie.
Parlementslid Amzad Abdoel die de vergadering bijwoonde, zei dat dit een geweldige kans is voor Surinaamse boeren om joint ventures met Mardi Holdings te verkennen. Hij vindt dat Mardi Holdings beschikt over de expertise en ISDB de financiering. “We hebben de natuurlijke hulpbronnen en vruchtbare grond. We hebben de mogelijkheid om de spil te zijn tussen Mardi, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Boeren zullen in staat zijn om hun producten te verbeteren en uit te breiden tot een wereldwijde markt. Er zijn veel moslims die in het Caribisch gebied wonen. We kunnen dan de markt gebruiken om ons land te ontwikkelen”, aldus Amzad Abdoel.
Op maandag 21 maart hebben de ISDB, Mardi en de regering van Suriname een overeenkomst getekend voor het verbeteren en uitbreiden van de kwaliteit en de variëteiten van de rijstproductie in Suriname. De ISDB gaat US dollar 6.5 miljoen investeren in de rijssector. Als het goed is, zal de overeenkomst de boeren in staat stellen de afzet van hun producten lokaal en internationaal te moderniseren. Het populaire merk Basmati en andere soorten rijst, die ideaal zijn voor mensen met diabetes, zullen geïntroduceerd worden aan de lokale boeren in Suriname. De overeenkomst werd op maandag ondertekend door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. In de komende weken zullen experts uit Maleisië afreizen naar Suriname om meer dan 1.500 boeren te trainen in de districten Nickerie, Coronie en Saramacca. Het bedrijf is ook geïnteresseerd in de palmolie-industrie in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!