OBS kijkt uit naar ontwikkelingen valutaveiling om te praten over verhoging vergoeding

Een groep bushouders van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) die diensten verleent aan het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, is weer ontevreden over de achterstallige betalingen. Bij de laatste protestactie werden de bushouders ervan verzekerd dat deze situatie zich niet meer zou voordoen. Echter is de overheid volgens Kenneth Themen, voorzitter van de organisatie, al anderhalf week bezig met het storten van de gelden. Hij denkt dat de uitbetaling de komende week zoals afgesproken zijn beslag moet krijgen.
“Wij hebben een afspraak van uitbetalingen na 15 dagen geleverde prestatie”, zegt Themen. Het geld moest in beginsel den 15de van de maand al zijn gestort. Vorige maand hebben de bushouders later ontvangen. Dat zorgde voor een uitloop in de betalingen. Komende week moet een ieder voor de maand februari al zijn uitbetaald. Themen heeft er alle geloof in dat de komende week een ieder over zijn geld kan beschikken. Het levensonderhoud wordt met de dag duurder. Dat is duidelijk te merken aan de prijzen van zowel basislevensmiddel, als de luxegoederen. De vraag is in hoeverre de bushouders een verhoging hebben ontvangen op hetgeen zij in de afgelopen periode achteruit zijn gegaan vanwege de devaluatie en de verhoging van de kosten van levensonderhoud. Volgens Themen krijgen de bushouders niets extra.
De OBS moet volgens Themen daar met de overheid nog over praten. “Wij zitten te wachten op de officiële koers. Het lijkt mij niet slim om met de resultaten van de eerste veiling al in onderhandeling te gaan. Als je eenmaal als bushouder een keus hebt gemaakt en alles hebt geïnvesteerd in bussen, dan heb je een groot probleem als je stopt. De bushouder kan niet zomaar stoppen. Dit is zijn bron van inkomsten”, stelt Themen. OBS neemt volgens Themen nog een week geduld in acht en zal daarna met de overheid in onderhandeling treden over de aanpassing van de betalingen. Hierbij zal het OBS-bestuur niet alleen de prijs van het pakket van de eerste levensbehoeften op tafel leggen, maar ook de prijzen van bus en busonderdelen meenemen.

error: Kopiëren mag niet!