Directeur Caritransfer: “Ik begrijp dat mensen olie op het vuur willen gooien”

De afgelopen dagen circuleert op social media/facebook een opgemaakte foto van geldtransportonderneming Western Union die veel ophef met zich heeft meegebracht. Uit de foto is te begrijpen dat de Centrale Bank van Suriname Western Union de opdracht heeft gegeven om geen valuta te verstrekken aan de ontvanger. “Het bedrag dat de ontvanger krijgt, is de dagkoers in SRD”, staat op de foto. Wat zeker benadrukt moet worden, is dat zulke berichten in de huidige financieel-economische situatie van het land turbulenties veroorzaken.
Ramon Hooplot, directeur van Caritransfer NV, agent van Western Union in Suriname, zegt dat het bericht totaal onzin is. “Wat daar staat, is een grote onzin. Ik begrijp wel dat mensen olie op het vuur willen gooien. Het land is in beroering met de koersen, maar er zijn andere manieren om jouw boosheid te uiten dan mensen gewoon op te jutten. Bovendien is Western Union niet de enige money transfer company. Waarom zou de Centrale Bank de instructie alleen aan Western Union geven en niet aan Moneygram, Surichange en de algemene banken die geld verstrekken aan burgers”, aldus Hooplot.
Valuta is een ander woord voor geld. Geen valuta verstrekken zou dus betekenen dat men geen geld zou mogen verstrekken. Vreemde valuta echter is de terminologie die gehanteerd wordt als men praat over de US$ en de Euro. De opmaker van de tekst op de foto had dit waarschijnlijk niet door.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!