Aansluitkosten EBS niet geheel afgeschaft

Alleen vrijstelling van voorzieningskosten
Volgens technisch directeur Marcel Eyndhoven, belast met de waarneming van de leiding van NV EBS, zou met ingang van januari 2016 burgers niet meer worden belast met de kosten van aansluiting voor energie. Dit zei hij medio oktober 2015 tegenover Dagblad Suriname. Gisteren vertelde Eyndhoven dat burgers geen netvoorzieningskosten meer hoeven te betalen. De aansluitkosten van paal naar huis zullen normaal worden geïnd.
“De kosten die men vroeger voor de aansluiting betaalde, bestond uit twee delen: huisaansluiting en netvoorziengen. De mensen werden alle kosten van het verwisselen van trafo’s, kabels etc. in rekening gebracht. Dat valt weg. Dat wat op straat moet gebeuren, is niet meer voor de mensen. Daar zal het bedrijf voor opdraaien. Vanaf 1 januari betaalt men alleen voor kosten van de paal van de straat naar de huizen”, legt Eyndhoven uit. De aansluitkosten verschillen van aansluiting tot aansluiting. Daar kon Eyndhoven geen exact tarief voor aangeven.
Het ziet ernaar uit dat men verkeerde informatie de deur heeft doen uitgaan, of men komt nu terug op het in het begin afgelegde statement. Velen verheugden zich erop dat zij niet meer hoefden te betalen voor aansluitkosten en staakten hun aanvraag tot 1 januari 2016. Nu blijkt dat het wachten niet beloond zal worden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!