Vier griffiers bij Strafzaken beëdigd

Vier griffiers bij strafzaken beëdigd 1
Vier griffiers bij strafzaken beëdigd 2Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft donderdag 17 december 3 griffiers beëdigd tot fungerend-griffier bij Strafzaken. Het aantal griffiers is hierdoor nu verruimd van 15 naar 19. Op woensdag 16 december werd Madzy Lioe-A-Joe beëdigd tot fungerend-griffier. De magistraat gaf aan dat er aandacht moet worden besteed aan de positie van de griffiers als actor bij gerechtsgebeuren. Alle dossiers gaan via de griffiers naar de rechter. Het proces-verbaal van de zitting wordt opgemaakt door de griffiers en ook de vonnissen worden door hen uitgewerkt. De rechter feliciteerde de nieuwe griffiers.
Substituut-griffier van het Kantongerecht Strafzaken, mr. S. K. Simbhoedath Panday, heette een ieder van harte welkom op deze bijzondere bijeenkomst. “Vandaag zijn wij blij en trots, omdat het griffiers-collectief is uitgebreid met 4 nieuwe griffiers. Deze aanwinst wordt, wat ik zeker weet, door de oudere griffiers toegejuicht. Na een jarenlange onderbezetting is er weer licht in de tunnel. Er komt verlichting”, gaf Simbhoedath Panday te kennen. De nieuwbakken griffiers, allen met de llb-titel, zijn Christien Koempai, Dionne Alvares, Riäna Singodikromo en Madzy Lioe-A-Joe. Deze laatste griffier is, zoals eerder vermeld, op 16 december 2015 beëdigd.
Na een interne opleiding op de werkvloer te hebben gevolgd van ongeveer een jaar, zijn de griffiers beëdigd. “Kunnen jullie je die periode nog heugen dat er een beroep op jullie GIO-unit (Griffiers in Opleiding Unit) werd gedaan door de oudere griffiers om hen te helpen met het voorbereiden van strafzaken, omdat zij in tijdnood kwamen te verkeren? Vanaf heden moeten jullie het zelf doen op eigen verantwoordelijkheid”, legde de hoofdgriffier uit. De werkzaamheden van de griffier zijn van organisatorische, administratieve en juridische aard, waarbij de factor tijd een belangrijke rol speelt. “Bij het uitvoeren van uw ambt komt u in contact met het Openbaar Ministerie, de verdediging als ook het personeel van de griffie. Met uw deskundigheid, nauwkeurigheid, oplettendheid, professionele houding en begrip voor elkaar, zal u in staat zijn om uw werk naar behoren te kunnen uitoefenen”, aldus Simbhoedath Panday.
“Vandaag was een hele bijzondere dag en ook een mijlpaal in ons leven. Na een jaar van harde inzet en begeleiding kunnen wij het werk dat van ons verwacht wordt, uitoefenen. Wij zijn de almachtige God dankbaar voor zijn zegen, kracht en genade in ons leven gedurende dat jaar. Verder dat zijn zegen mag blijven rusten op ons leven dat wij ons werk naar eer mogen uitvoeren. Wij zijn trots om ook tot de griffie-familie te behoren en kijken uit naar een goede en vruchtbare samenwerking”, aldus een van de nieuwbakken griffiers.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!