Inbraak Surja Anandweg opgelost

De recherche van Regio Midden Suriname heeft op basis van een getuigenverklaring de inbraak van de Surja Anandweg opgelost. Twee criminelen hebben maandag in de woning van de ondernemer A.S. ingebroken. De buit betrof SRD 14.800, twee tablets en een mobiele telefoon. Getuigen hadden twee mannen van Creoolse afkomst op het erf van de benadeelde gezien. De daders waren niet gemaskerd. Een van de daders die zijn foto op de gestolen telefoon had geplaatst is positief herkend geworden door een getuige. De politie van De Nieuwe Grond en het Forensisch Opsporingsteam is ter plekke geweest en heeft het sporenonderzoek verricht.
Volgens de benadeelde was hij op die bewuste morgen samen met zijn dochters rond 06.30 uur van huis vertrokken. Hij zette de kinderen op school af. Nadien heeft hij wat inkopen gedaan en ging rond 14.30 uur naar huis. Tot zijn schrik zag hij dat de traliedeur van het balkon openstond. De inbrekers hebben het hangslot kapot gemaakt en via een schuifraam zijn ze de woning binnengedrongen. Volgens A.S. hebben de rovers het hele huis overhoop gehaald.
Na de herkenning heeft de politie de verdachte woensdag opgespoord en aangehouden. In het belang van het verder onderzoek blijft de inbreker in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!