Tientallen bloeddonoren gedecoreerd

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
President Desi Bouterse heeft maandag samen met first lady Ingrid Bouterse en de ministerraad enkele tientallen bloeddonoren onderscheiden in de Ereorde van de Gele Ster. De donoren waren zeer vereerd hiermee. Mireille Brunings-Stolz, die namens de gedecoreerden het woord voerde, zei: “voor ons is dit een mijlpaal en het geeft ons een warm gevoel”. Zij stelde dat donoren dit gevoel ook hebben wanneer zij bloed afstaan. “De wetenschap dat wij een of meerdere mensenlevens hebben gered, is voor ons de stimulans om ons voor te bereiden op de volgende donatie.”
Vijfenzestig donoren zijn door de president benoemd tot Ridder in de Ereorde van de Gele Ster. In deze rang hebben de mannen 60 keer bloed afgestaan en de vrouwen 30. Bij de 36 Officieren in de Ereorde van de Gele Ster hebben de vrouwen 45 keren bloed afgestaan en de mannen 90. Bij de 25 Commandeurs in de Ere Orde van de Gele Ster hebben de mannen 100 keer of meer bloed gedoneerd en de vrouwen 50 keer of meer.
Bouterse is de donoren dankbaar voor hun sociale geste. Hij noemde hun handelen een daad van liefde en onbaatzuchtigheid.

error: Kopiëren mag niet!