Bewoners Jarikaba ruziën met dc om tent

Bewoners Jarikaba ruzieen met dc om een tentEen tent opgezet door voormalig Surland is er de oorzaak van dat bewoners van Jarikaba tekeer zijn gegaan tegen de burgervader van Saramacca, Laksminarain Doebay. Deze tent staat op de hoek van de Gros Michaelweg en de Lacatanweg. “De tent moet vandaag weggehaald worden”, werd gesmeten in het gezicht van de dc. Dagblad Suriname sprak met dc Doebay die aangeeft dat hij onmogelijk kan overgaan tot het verwijderen van een professionele tent, die uit een stalen constructie is opgebouwd door de toenmalige Surland. Hij is ter plekke geweest voor oriëntatie. Nog steeds maken arbeiders van het bacovebedrijf gretig gebruik van deze tent die dienst doet als bushuisje om op de bus te wachten. Volgens Doebay kijkt hij naar het groter belang. “Ik kan de arbeiders die al zo hard werken, niet duperen.”
De bewoners zijn woedend op de dc en de eigenaar van een supermarkt, die toevallig zijn winkel achter de tent heeft. Zij zijn van mening dat de winkeleigenaar degene is die de tent heeft opgezet. Volgens de bewoners vindt in de avonduren samenscholing plaats van dronkaards in de tent. En dit hindert hen, vooral gezien het feit dat er ook een pinautomaat in de nabije omgeving is gevestigd. Volgens de bewoners worden zij tijdens het pinnen van geld nauwlettend gade geslagen door de bezopen mannen. De dc zei aan de bewoners dat optreden tegen de dronkaards buiten zijn competentie is. De bewoners moeten hun beklag doen bij de politie.
Ook het verwijderen van drie andere bushuisjes van dergelijke aard was eerder voorgehouden aan de dc, omdat dronkaards zich hierin ophouden in de avonduren. De dc zegt dat hij onmogelijk tot het verwijderen van deze tenten kan overgaan. Hij geeft mee zich bewust te zijn van de wel en wee van elke burger en kijkt hierbij vooral naar het groter belang.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!