Raghoebarsing ontkent gevraagd te zijn voor positie governor

Raghoebarsing niet gevraagd voor positie governor Centrale BankDe VHP’er Kermechend “Stanley” Raghoebarsing is niet gevraagd door de regering Bouterse-Adhin om de vacante functie van governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in te vullen. Dat zegt hij zelf aan Dagblad Suriname. Bronnen melden Dagblad Suriname dat Raghoebarsing kandidaat is om de positie te bekleden. Hij is de huidige voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau van de oranjepartij. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt ook niet op de hoogte te zijn van het feit dat Raghoebarsing kandidaat-governor is.
De 59-jarige Raghoebarsing heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. In 2000 werd hij namens VHP, minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS) in het kabinet-Venetiaan. Na de verkiezingen van mei 2005 kwam Raghoebarsing terug in het nieuwe kabinet onder leiding van Venetiaan, maar ditmaal als minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Door de VHP is Raghoebarsing tijdens het aantreden van deze regering voorgedragen om zitting te nemen in het Financieel Economisch Platform (FEP). Hij vertegenwoordigde de politieke combinatie V7 ook tijdens het VES-debat, vlak voor de verkiezingen.
De positie van governor is vrij sinds Gillmore Hoefdraad deze inruilde voor de leiding bij het ministerie van Financiën. De CBvS’er Ingeborg Geduld-Nijman neemt momenteel waar. Wie dan ook de nieuwe governor zal worden, deze zal het vrij moeilijk krijgen met de huidige slechte financiële staat van ons land. De nieuwe governor zal vooral te maken hebben met een devaluerende Surinaamse munt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!