Bedrijfslevenorganisaties praten eind van de maand weer met Dodson

De bedrijfslevenorganisaties zijn onlangs weer met de minister van natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, om de tafel geweest. De minister heeft de organisaties aangegeven geen valse start te willen maken. Er is daarom de minister de gelegenheid geboden om zaken weer te bekijken. Dodson zegt dat er een persstilte wordt ingebouwd om misverstanden te voorkomen. De algemene gronden zijn nu vastgesteld om consensus te bereiken. ‘We praten over een uitgangspunt van 35 cent en we gaan samenwerken aan de basisprijs. Wij hebben een kick-off gegeven. We hebben alvast consensus bereikt over een volledig transparante gezamenlijke bepaling van de basisprijs’, zegt Dodson.
Wilgo Bilkerdijk van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten geeft aan dat er geen zaken zwart op wit zijn vastgelegd. ‘Er is met de minister gecommuniceerd. Er komt waarschijnlijk een bijstelling van de tarieven richting de lokale industrie. Er is nog niets officieels en concreet eruit. We zullen de terugkeer van de minister afwachten’, zegt Bilkerdijk. Volgens Raymond Hasnoe van de Vereniging Surinaamse Winkeliers is er in een goede sfeer een concrete afspraak voor eind van de maand gemaakt. De minister vertrekt zaterdag naar het buitenland. Bij zijn terugkeer eind van de maand wordt het gesprek voortgezet. ‘Zodra hij terug is, meldt de minister ons wanneer wij weer kunnen praten’, zegt Hasnoe.
De 35 cent voor de komende zes maanden is fixed, daar komt niemand aan. Er zijn onduidelijkheden over het KvA-verbruik en het basistarief dat het bedrijfsleven tegen oktober 2016 zal moeten betalen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!