Santokhi juicht herstructureringsplan Juspol-minister toe

Santokhi juicht herstructureringsplan Juspol minister toeGewezen minister van Justitie en Politie, VHP-assembleelid Chandrikapersad Santokhi juicht het herstructureringsplan van de Juspol-minister Jennifer Van Dijk-Silos toe. Tegenover Dagblad Suriname verklaarde hij te hopen dat het Openbaar Ministerie alle ruimte krijgt alle corruptie gevallen te onderzoeken en de brandstichting bij de afdeling Vreemdelingenzaken. Corruptie en het aannemen van smeergelden vierden de afgelopen vijf jaren hoogtij op deze afdeling. De brandstichting wordt door Santokhi bestempeld als heel ernstig.
Santokhi reorganiseerde Vreemdelingenzaken
Tijdens zijn periode als Justitie-minister gedurende 2005 tot 2010 is er een reorganisatie ingezet bij de afdeling Vreemdelingenzaken als onderdeel van het beleidsplan rechtsbescherming en veiligheid met onder andere nieuwe structuren bij voornoemde afdeling, een werkgroep permanent advies commissie, automatisering en digitalisering van de afdeling Vreemdelingenzaken. Ook zijn er nieuwe wetten gemaakt en goedgekeurd met betrekking tot machtiging voor kort verblijf, het vreemdelingenbeleid is aangescherpt, er is een mensenhandel beleid ontwikkeld. Suriname werd ook gebracht van tier 3 naar tier 2 op de internationale ranking list. Er werd een integraal beleid gevoerd met onder andere technische bijstand van Nederland. Het personeel is ook getraind.
Alle deskundig personeel vervangen door ondeskundigen
Maar aan het beleid van Santokhi kwam een einde in 2010 bij het aantreden van de toenmalige regering. “Alle deskundig personeel werd vervangen door ondeskundigen.” Het beleid dat hierna werd gevoerd bij Vreemdelingenzaken resulteerde erin dat Suriname weer beland is op tier 3 van de internationale ranking list, wijst Santokhi erop.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!