Lions Club en Juspol doen kick-off verkeersvlaggenproject

1Lions Club en Juspol doen afkick verkeersvlaggen project.1In het kader van de afsluiting van de vierde verkeersveiligheidsmaand heeft Lions Club Paramaribo Central samen met het ministerie van Justitie & Politie gemeend om de kick-off te doen van het verkeersvlaggenproject. De vlag is een aanwijzing dat bestuurders zich moeten houden aan de verkeersregels, omdat roekeloos gedrag opnieuw ertoe kan leiden dat een verkeersdode kan vallen. Middels de verkeersvlag wil Lions Club Paramaribo Central samen met de burgerij verbetering brengen in het gedrag van de verkeersgebruikers. Indien de verkeersvlag niet in top staat, is er een verkeersdode te betreuren. In de verkeersveiligheidsmaand zijn er dit jaar 5 slachtoffers te betreuren geweest. Volgens de bewindsvrouw moet de houding van de Surinaamse bestuurder voorgoed gaan veranderen. Dit is waarom zij gemeend heeft om verkeersveiligheid als speerpunt van haar beleid in 2016 te maken. Volgens Van Dijk-Silos heeft zij reeds een andere beleidsmaatregel hiervoor geschrapt en is de begroting reeds ingediend. Ook is het ministerie bezig met het ontwikkelen van een project om het probleem van verkeerscriminaliteit integraal aan te pakken. Dit project zal door de IDB worden gefinancierd.
De minister wil dat Suriname binnen de kortste tijd overstapt naar een 911-systeem als de Verenigde Staten van Amerika. Zo kan volgens haar middels het indrukken van een knop alle nodige hulpdiensten naar een locatie worden gestuurd. Ook het systeem van vrijwilligers moet volgens haar een intrede doen.
De verkeersvlag werd in de vijftiger jaren voor het eerst geïntroduceerd op Poelepantje en Spanhoek door toenmalige districtscommissaris Jimmy Douglas. Wegens onderhoudsproblemen heeft de vlag toen geen duurzaam bestaan mogen kennen. Nadat in 2008 het aantal verkeersdoden schrikbarende vormen aannam, nam Lions Club Paramaribo Central in samenwerking met de afdeling Verkeer van het KPS het initiatief tot herinvoering hiervan. Het is de bedoeling dat de vlag op meerdere plaatsen wordt geplaatst. De verkeerspolitie zal ervoor zorgdragen dat bij aanrijdingen met dodelijk afloop men de verkeersvlag op die dag half stok zal hangen, terwijl met de nazorg van deze verkeersvlag de chairman van dit project belast zal zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!