Biza betaalt Krossfire Security 4 maanden niet

frontDe arbeiders van het securitybedrijf Krossfire Security hebben gisteren het werk neergelegd. De ongeveer 80 arbeiders van het bedrijf, dat merendeels diensten levert aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, hebben al 4 maanden geen salaris ontvangen. De vijfde maand is nu ingegaan. Carlos Sedoc, chef van de operations, geeft aan dat de arbeiders van het kastje naar de muur worden gestuurd. “Er is heel wat ontwrichting binnen de ongeveer 80 gezinnen. De mensen hebben gewerkt. Ze willen hun geld ontvangen. Omdat men geen geld ontvangt, verschijnt alleen 30% van de werknemers aan het werk. Het kan niet zo door blijven gaan. Je blijft maar horen dat wij ons geld zullen krijgen, tot we het punt hebben bereikt dat wij niet verder kunnen”, zegt Sedoc.
Krossfire Security was een van de vele nieuwe bewakingsbedrijven, die opgericht werden bij het aantreden van de regering Bouterse in 2010. Krossfire Security is belast met het bewaken van de objecten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Paramaribo en Wanica. Hugo Kross, technisch directeur van het bedrijf, vertelt dat dit probleem zich al ruim een jaar voordoet. “Er moet steeds worden ‘gestruggeld’ om de mensen hun salarissen uit te betalen. We hebben geprobeerd de overheid steeds duidelijk te maken dat we het geld nodig hebben. Wij moeten ons ook houden aan een minimumloon”, zegt de directeur. Kross gaf aan gisteren weer een brief richting het ministerie van Financiën te hebben gericht, zodat de ernst van de zaak kan worden ingezien. “Er zijn veel mensen die op deze president hebben gestemd. Ik hoop niet dat de president deze mensen in de steek zal laten, waardoor enkelen van hen in de criminaliteit belanden. Dat moet worden voorkomen.”
Krossfire Security heeft ook particuliere posten, maar daar heeft het bedrijf dit probleem niet. Kross meent dat het bedrijf in een positie is waarbij faillissementsverklaring ook een mogelijkheid is, maar hij denkt aan de arbeiders die nog hun geld moeten ontvangen. “Wij willen ook nog doorgaan om de overheid te blijven ondersteunen, zodat Krossfire Security toch een toegevoegde waarde kan hebben in deze samenleving”, aldus Kross.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!