‘EBS-werknemers manipuleren verbruiksmeters tegen betaling’

EBS werknemers manipuleren tegen betaling met verbruiksmetersDagblad Suriname verneemt dat EBS-werknemers meterstanden omzeilen om lagere stroomtarieven voor bedrijven en personen te realiseren. Voor deze dienst vragen zij een vergoeding van ruim SRD 400. Als de ‘bypass’ eenmaal gedaan is, blijft betreffende EBS-klant steeds hetzelfde, niet-realistische en vaak lage tarief betalen. De EBS wordt hierdoor jarenlang benadeeld. Parlementariër Carl Breeveld haalde donderdag in het parlement aan dat hij weet heeft van ondernemers, die een deal hebben gesloten met de EBS om weinig tot niets aan energieverbruik te hoeven betalen.
Breeveld zegt aan Dagblad Suriname dat dit een onderdeel is van de EBS-problematiek. Als volksvertegenwoordiger kent Breeveld ook de namen van deze ondernemingen, maar deze informatie kan hij niet delen met de pers. ‘Het is aan de minister om deze zaken te onderzoeken’, meent Breeveld, die gelijk erbij zegt dat niet onnodig schade toegebracht moet worden aan mensen, vooral als nog niet duidelijk is in hoeverre de verkregen informatie correct is. Breeveld stelt dat als blijkt dat deze mensen inderdaad jarenlang onterecht geprofiteerd hebben van een laag tarief, zij dit zullen moeten terug betalen.
‘We vinden dat dit iets is dat moet worden bekeken en onderzocht. Dit zijn kromme dingen die niet kunnen, waar paal en perk aan gesteld moet worden, omdat het ten nadele is van de hele samenleving, want andere ondernemers betalen wel het normale tarief. Deze zaken ondermijnen de ontwikkeling en de armoede wordt ingewikkelder, omdat geld dat binnen zou moeten komen, uitblijft. Je kunt hierdoor ook niet in situaties van sociale nood inspringen, omdat je de middelen mist. Het is een hele cirkel van hoofdpijn’, aldus Breeveld.

error: Kopiëren mag niet!