Bouterse: ‘We zullen de maatregelen moeten nemen’

Bouterse“We zullen de maatregelen dus moeten nemen”‘Het zijn maatregelen die misschien onder de categorie impopulaire maatregelen vallen, maar het zijn geen impopulaire maatregelen. Het zijn maatregelen die wij moeten nemen om de economie te redden’, zei president Desi Bouterse gisteren in een vraaggesprek met de pers. Volgens Bouterse moet de economie worden gered om betere tijden af te wachten.
De president spreekt in deze van maximaal 2 jaren wachttijd. ‘We zijn ons onvoldoende bewust van wat gaande is. De zesde grootste economie in de wereld, Brazilië, is zwaar gedonderd. De zaak verandert niet. De prijzen blijven dalen. We zullen de maatregelen dus moeten nemen. De vakbeweging is ook ervan bewust dat je maatregelen moet nemen. Wat je kunt doen is middels een harmonisch model zaken afstemmen, zodat je de zaak kunt spreiden. De problematiek in de wereld is samengevallen met onze eigen omstandigheden’, zegt Bouterse.
Afwezigheid in het parlement
De afwezigheid van de president in het parlement afgelopen donderdag viel bij velen niet in goede aarde. Er wordt volgens de president veel gewerkt. De maatregelen worden met deskundigen besproken. De president meent dat er een aantal zaken te doen is. ‘Wanneer vanaf de vicepresident tot al de andere mensen die de dingen beter kennen, in het parlement aanwezig zijn, kan men daarmee volstaan’, stelt de president. ‘Wij beseffen ons onvoldoende dat wij een heel andere periode tegemoet gaan. Maatregelen zijn aangekondigd. We hebben uitgebreid gesproken met alle maatschappelijke groeperingen. Ik kan meegaan als er wordt gezegd dat onvoldoende is uitgediept om de mensen op de ernst van de zaak te wijzen. Anderen hebben het gebagatelliseerd, maar je hebt altijd mensen die niet helemaal zuiver zijn. De tijd is aangekomen om een beetje zinnig om te gaan met de economie. We moeten anders omgaan met het leven van alledag. Helaas hebben wij dat niet met de paplepel meegekregen’, zegt Bouterse.
Bouterse geeft toe dat er onvoldoende is gecommuniceerd om de ernst van de zaak te verduidelijken. Volgens de president is er geen andere keus. ‘We hebben de maatregelen nu aan de vakbeweging gegeven om te bekijken. Het moet, het is een kwestie van welke nuancering je eraan geeft. Het is zo dat er verkeerde calculaties zijn, maar we kijken ernaar’, aldus de president.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!