NCCR wacht nog steeds op reactie Den Haag

De zoektocht naar de vermiste Hi-Jet helikopter wordt nog steeds voortgezet. Om het zoekgebied goed uit te kunnen kammen, wordt aangegeven dat er een metaaldetector nodig is. Jerrel van Embricqs, eigenaar van Hi-Jet, wilde graag zo een metaaldetector laten halen, maar het bleek dat de detector militair apparatuur is. Dit maakt dat zaken op stateniveau moeten worden georganiseerd. Vorige maand werd aangeven dat er intussen ook een verzoek richting Nederland is gegaan, voor ondersteuning middels een metaaldetector. De metalendetector zal één voor een helikopter moeten zijn.
Volgens Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, is het verzoek in hetzelfde stadium. ‘Het verzoek is vanuit Suriname, Buitenlandse Zaken, via de Nederlandse ambassade in Paramaribo, aan Nederland gedaan. Daarna hebben wij niets van Nederland gehoord. Zij zouden ons in elk geval moeten zeggen als het wel of niet kan of wat voor andere status er is’, zegt Slijngaard.
Slijngaard geeft aan dat er niet alleen maar wordt uitgekeken naar een reactie van de Nederlandse autoriteiten. De zoekactie gaat door. ‘Als er meldingen zijn, dan reageren wij nog steeds erop’, meent de coördinator. Slijngaard gevraagd hoe lang de zoekactie nog zal worden voortgezet, geeft kort aan dat zulke zoekacties soms jaren kunnen duren. Om de kansen voor succes te vergroten, is er een bedrag van $35.000 uitgeloofd voor tipgevers. Logistieke support komt van Hi-Jet zelf. Er zijn vooralsnog geen noemenswaardige tips binnengekomen.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!