Kandhai en Rathipal voordrachten dagelijks bestuur VHP

Na de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015 dienen conform de Wet op Staatsraad, de in de DNA vertegenwoordigde politieke partijen personen voordragen die zitting nemen in de Staatsraad.
De Vooruitstrevende Hervormings- Partij heeft, op schriftelijk verzoek van de President, ook voordrachten gedaan voor de twee posities, die de partij ter beschikking is gesteld.
Het besluit voor de voordrachten is na ampele overweging door het dagelijks bestuur van de partij genomen uit de personen die zich ter beschikking hadden gesteld daarvoor.
De partij heeft gezien het belang en functioneren van de partij en de bijdrage die geleverd moet worden in de Staatsraad is de keuze gemaakt op de volgende personen:
1. Mr. M. Rathipal, lid van het Hoofdbestuur en oud DNA-lid.
2. Mr. G.Kandhai, lid van het Hoofdbestuur, oud Minister en oud DNA-lid
Gezien het karakter en de funktie van de Staatsraad heeft de partij gekozen voor de eerder genoemde personen, gezien hun ruime ervaring in staatsrechtelijk verband en hun staat van dienst waardoor ze gepaste bijdrage kunnen leveren aan het werk van de Staatsraad.
De vele reacties ter ondersteuning van het genomen besluit door de partij wordt door het bestuur zeer gewaardeerd. Ook de reacties die aangeven voorstander te zijn van een andere voordracht.
Dit is een ontwikkeling in de partij, die duidelijk aangeeft dat kritiek, eigen opvattingen en meningen vrijelijk kunnen en mogen worden gegeven. Als partij zullen we deze ontwikkeling blijven waarderen. Vermeld kan worden dat het partijbestuur een beleid voert waardoor het goed mogelijk is om te allen tijde met de daarvoor in aanmerking komende organen van de partij zaken te bespreken.
De partij is wel bewust van het feit dat transparantie en doorstroming een belangrijk aspect is, echter is het eveneens van belang bijzondere aandacht te geven aan voldoende inzet, bereidheid, beschikbaarheid voor partij activiteiten, en ervaring en deskundigheid, om goede resultaten neer te kunnen zetten.
Het bestuur is doende om een en ander met betrekking tot het bovenstaande in partijrechtelijke regels transparanter vast te leggen.
De mediacommissie van de VHP

error: Kopiëren mag niet!