Elke Surinamer heeft recht op een stukje grond. Hierbij zijn de jongeren ook niet weg te denken. Gebleken is dat nog heel weinig jongeren een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor een stuk grond, omdat zij niet op de hoogte zijn van hoe een stuk grond aan te vragen en wat de voorwaarden zijn. Om hierin duidelijkheid te brengen werd er gisteren in samenwerking met het Ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en het Nationaal Jeugdparlement(NJP) voor de jeugdigen een informatie- discussie bijeenkomst gehouden te Zanderij 1.
RGB-minister, Steven Reyveld, geeft aan dat hij eerder enkele sessies heeft gehad met het bestuur van het NJP. Hierbij kwam naar voren dat de jongeren met heel vragen rondlopen met betrekking tot grondaanvragen. Ook werden er heel wat indrukwekkende voorstellen aangedragen door het jeugdparlement. Naar aanleiding hiervan besloot minister Relyveld deze voorlichtingssessie te houden, waarbij alle stakeholders die betrokken zijn in het proces van grondaanvraag tot afhandeling een presentatie hebben verzorgd.
De bewindsman geeft aan dat in de afgelopen periode een klein deel van de jongeren in aanmerking is gekomen voor een perceel. Dit is volgens hem aan de lage kant. Minister Relyveld meent dat zij als overheid de plicht hebben om de nodige voorlichting te geven aan de jeugd ter stimulering voor het hebben van een dak boven hun hoofd.
Jeugdparlementsvoorzitter Priya Sital zegt dat een stuk grond de basis is voor de toekomst van de jongeren. Echter bijkt dit in de meeste gevallen een drempel te vormen. Deze voorlichtingssessie moet ertoe bijdragen dat nu meer jongeren een stuk grond aanvragen voor een betere toekomst.