‎Gesprek tussen Doekhie en Bouterse komt naar niet

1Gesprek tussen Doekhie en Bouterse komt naar niet.2
1Gesprek tussen Doekhie en Bouterse komt naar niet.1Het NDP-assembleelid Rachied Doekhie zit reikhalzend uit te kijken naar het aangekondigd gesprek tussen hem en president Desi Bouterse. Maar de president heeft het zo druk op zijn kabinet dat dit gesprek maar niet komt. Gesteld was dat de president na zijn inauguratie met hem zou praten. Eerder was door Doekhie aangegeven dat hij zijn DNA- lidmaatschap zou opgeven om zich ten dienste te stellen van het kabinet van de president.
Gisteren gaf Doekhie in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat afhankelijk van het gesprek hij het definitief besluit zal nemen of hij zijn DNA- lidmaatschap zal opgeven. Geruchten doen de ronde dat Doekhie er van af zou zien om zijn lidmaatschap als assembleelid op te geven. Directe aanleiding hiertoe zou zijn, de plotselinge ontheffing van zijn dochter op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer als directeur. Doekhie hiermee geconfronteerd, verwijst deze geluiden naar het rijk der fabelen. Bij eventuele opzegging van zijn lidmaatschap als DNA-lid komt Hanisha Jairam uit Nickerie binnen als assembleelid.
Hoewel recent na het wegsturen van de directeur van RGB, Doekhie aangegeven had dat hij deze kwestie zou onderzoeken, blijkt dat hij zich niet meer is gaan bemoeien met deze zaak. Dit gaf hij gisteren zelf te kennen. Hij wacht het gesprek met de president af, waar hij ook dit aspect aan de orde zal stellen. “Niemand begrijpt het, ik ook niet”, aldus Doekhie over de ontheffing van de RGB-directeur.
Het is een feit dat de dochter van een hoofdbestuurslid en assembleelid van de NDP, Doekhie, die als directeur was aangesteld bij RGB, zonder opgaaf van enige valide reden de laan is uitgestuurd. Aan de andere kant zien we dat de voorzitter van de NDP tevens de president van het land, zijn dochter als de meest uitverkoren persoon beschouwt om het kabinet van de president te reorganiseren en verjonging door te voeren. De vraag rijst of bij deze verjonging er nog plaats is voor een veteraan als Doekhie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!