Vier maanden voorbereiding Carifesta 2015 moet afgebouwd worden

“Er waren wel degelijk voorbereidingen, anders was er geen raadsvoorstel uitgekomen”, zegt Stanley Sidoel na het besluit van de regering om niet deel te nemen aan Carifesta 2015. “Je stelt een delegatie samen met artistieke leiding en een artistiek plan. De voorbereidingen waren in kannen en kruiken. We hebben tot op het laatste moment de voorbereidingen getroffen. De artiesten zijn waarschijnlijk wel teleurgesteld, maar ik ben ambtenaar. Het is een besluit van de minister en de regering om niet deel te nemen, en wij leggen ons daarbij neer”, zegt Sidoel.
Sidoel is lid van het Directoraat Interim festival directoraat. Suriname, ondersteunt Haïti, het gastland van Carifesta 2015, in de vorm van het delen van de ervaringen in Caricom verband.
De directeur geeft verder aan dat het wel waar zal zijn dat het wegblijven van het besluit voor deelname aan de financiële situatie van het land zou liggen, maar haast zich ook erbij te vermelden dat het niet alleen daaraan hoeft te liggen. “Ik ga niet zitten speculeren. Ik zit met een besluit. En we moeten nu de 4 maanden van voorbereiding afbouwen”, aldus Sidoel. Ondertussen is de huidige Carifesta in Haiti al een feit. Suriname had als gastland de vorige Carifesta groots georganiseerd. Tot heden klagen een aantal werkers, trots herhaald aandringen, dat zij nog niet betaald zijn voor geleverde prestaties van toen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!