United Nations Suriname organiseert workshop

United Nations Suriname organiseert workshopIn de vergaderzaal van Het Vat hebben leden van het Jeugdparlement deel mogen nemen aan een workshop gericht op Sustainable Development Goals (SDG). Er werd een presentatie verzorgd door UN-vertegenwoordigers Faranaaz Pahalwankhan en Judith Brielle ten aanzien van nieuwe millennium ontwikkelingsagenda, waarin verder ingegaan werd op de duurzame ontwikkelingsdoelen. De workshop is georganiseerd door de United Nations Suriname. Onder de aanwezigen waren Unicef-vertegenwoordiger in Suriname Min Yuan, directeur van ministerie van Sport en Jeugdzaken Rachel Koningbloem-Pinas, de UN-vertegenwoordigers, de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Priya Sital, en de jeugdparlementariërs en jeugdambassadeur.
Voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement Priya Sital gaf in haar speech aan dat met de Sustainable Development Goals het initiatief genomen wordt om de wereld te veranderen. Worden de SDG-doelen bereikt, dan zullen we in een veel betere wereld zijn. Het ligt aan onze generatie om de wereld te beschermen. De SDG’s geeft ons de kans niet alleen te denken over de sociale issues, maar ook over de economische of milieu vraagstukken. Sital zegt dat om verandering teweeg te brengen, we hiervoor een gedeelde visie nodig hebben en duidelijke gedefinieerde doelen en targets. In 2000 zijn de 8 development goals vastgesteld, die in het bijzonder gericht waren op de sociale vraagstukken. Met de SDG wordt er nu ook aandacht geschonken aan de economische vraagstukken.
Op 12 augustus was de Internationale Dag van de Jeugd. Op deze dag stond centraal de betrokkenheid en de participatie van de jongeren, welke essentieel is om duurzame ontwikkeling teweeg te brengen. ‘Wij jongeren moeten nou betrokken worden bij deze doelen om ervoor te zorgen dat wij in de toekomst een veiliger, groener en evenwichtiger wereld krijgen’, aldus Sital. Directeur Rachel Koningbloem-Pinas stelt dat wij eigenlijk moeten trachten een beeld te vormen waar de jongeren in en buiten Suriname veel meer leiding zullen geven. Uiteraard is het van groot belang om te midden van al het werk dat je gaat verzetten, om duurzame wijze ernaar te kijken en verder te ontwikkelen. ‘We moeten als jongeren heel duidelijk voor onszelf goed definiëren waar we naartoe willen. En belangrijk is de verantwoordelijkheid naar onszelf toe ook te nemen.’

error: Kopiëren mag niet!