Abdoel maakt weer plaats voor Parmessar in Vaste Commissie Financiën

Assembleelid Rabin Parmessar is de nieuwe voorzitter van de vaste parlementaire commissie voor het Ministerie van Financiën. Hij vervangt hiermee zijn collega Amzad Abdoel die afgelopen zittingsperiode de leiding had over deze commissie. Parmessar is van 2010-2013 reeds voorzitter van deze commissie geweest. Abdoel werd in 2013 voorzitter toen Parmessar opteerde voor het ministerschap op Openbare Werken. Hij is nu samen met de leden Asiskumar Gajadien, Jennifer Vreedzaam, Gregory Rusland, Rossellie Cotino en William Waidoe lid van deze commissie. Opvallend is dat 16 uit de 17 vaste commissies voorgezeten worden door assembleeleden uit de NDP fractie. Slechts Carl Breeveld van DOE is voorzitter van de vaste commissie Sociale Zaken. Hieruit geeft NDP fractieleider Andre Misiekaba leiding aan Binnenlandse Zaken, Defensie en Buitenlandse Zaken, terwijl, Parmessar naast Financiën leiding geeft aan Handel en Industrie en Natuurlijke Hulpbronnen. De vaste commissies van de Ministeries van Justitie en Politie en Onderwijs Wetenschap en Cultuur worden geleid door Rossellie Cotino; Regionale Ontwikkeling door Frederik Finisie.
Abdoel mag de leiding geven aan de vaste commissies van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) en Openbare Werken, terwijl Patrick Kensenhuis leiding geeft aan Arbeid en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). De Commissie van Volksgezondheid wordt geleid door Jennifer Vreedzaam, terwijl Sport en Jeugdzaken onder Guilliano Snip valt. De samenstelling toont duidelijk de intentie van president Desi Bouterse aan om ministeries te depolitiseren. Het staatshoofd gaf kort na zijn inauguratie aan dat geen enkel ministerie aan politieke partijen toebehoorde.
Sapoen in zes vaste commissies
De Pertjajah Luhur (PL) overloper Raymond Sapoen blijkt in zes vaste commissies namens de NDP fractie te zijn geaccommodeerd. Het gaat om LVV, NH, Arbeid, Minowc, OW en Sport en Jeugdzaken. Zijn fractiegenoot Diepakkoemar Chitan is slechts geaccommodeerd in de vaste commissie van Binnenlandse Zaken. Het overlopen van Sapoen blijkt flink voordelen voor hem te hebben opgeleverd. Naast een ministerspost, mag deze zogenaamde actiegroep nu ook vrij binnen commissies participeren.
FR

error: Kopiëren mag niet!