Mahinder Jogi: ‘Sapoen en Chitan behoren tot de regeringscoalitie’

Voor VHP-assembleelid Mahinder Jogi, die al jaren deel uitmaakt van het parlement, is het heel duidelijk dat de twee overlopers van de PL, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, nu tot de regeringscoalitie behoren. De twee zijn namens de fractieleider van de regeringscoalitie, Andre Misiekaba, voorgedragen om deel te nemen in commissies. Dit heeft afgelopen dinsdag plaatsgevonden. Opmerkelijk was dat met Misiekaba was afgesproken dat fractieleiders zitting zouden hebben in huishoudelijke commissies van het parlement. Middels de voordracht van Sapoen wordt beaamd dat Sapoen de fractievoorzitter is.
Jogi legt uit dat Sapoen en Chitan moeten ophouden om het volk te blijven misleiden door te stellen dat ze nog steeds PL’ers zijn. Volgens Jogi is het een feit dat Sapoen en Chitan zijn voorgedragen om zitting te nemen in commissies door de regeringscoalitie, waarvan Andre Misiekaba de fractievoorzitter is. Het is ook een feit dat de PL niet tot deze fractie behoort. Dat wil zeggen dat de twee mannen onmogelijk tot de PL-fractie kunnen behoren. Volgens Jogi dansen de twee mannen continu om de hete brei zonder duidelijk aan te geven tot welke partij zij in feite behoren. Zij blijven zich vastklampen aan de PL, terwijl ze anderzijds handelingen plegen die duidelijk aantonen dat ze onmogelijk PL’ers kunnen zijn.
Hoewel Sapoen en Chitan de regeringscoalitie ondersteunen en ook nog de invulling van het ministerie van Binnenlandse Zaken op een dienblad hebben gekregen, hebben zij het regeerakkoord met de NDP niet ondertekend. Deze is slechts ondertekend door BEP en DOE. Indien het akkoord ook door Sapoen en Chitan ondertekend zou worden, zou dat aangeven dat ze definitief uit de PL-fractie zijn gestapt. Tevens zou het dan als overtuigend bewijs kunnen dienen voor de rechter dat zij officieel uit de PL-fractie zijn gestapt. Vanwege een juridisch steekspel hebben zij zich op de achtergrond gehouden. ‘Zie je hoe opportuun deze mannen zijn?’, aldus Jogi in gesprek met Dagblad Suriname.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!