Bouterse schenkt woning aan Siamese tweeling

Siamese tweelingDe Siamese tweeling, Chenelva en Sheneeva Koolenstijn, hebben maandag een woning toegezegd gekregen van president Desi Bouterse. Terwijl de president zijn eerste meeting had met het regeerteam, maakte hij tijd vrij om de zussen te ontmoeten. ‘Niet een, maar twee wensen gaan in vervulling’, aldus Monica Drenthe, commissaris van de Frederik Arnold van Russel Stichting mijn wens Suriname. Twee weken geleden ontmoette Drenthe de meisjes voor het eerst op Brownsberg. ‘Ze wilden graag naar de stad komen om met andere kinderen te spelen.’ De stichting organiseerde twee overnachtingen voor de tweeling in Royal Torarica. Na ontvangen te zijn door first lady Ingrid Bouterse-Waldring kon de handdruk van de president niet achterblijven. Zo ging ook een tweede wens in vervulling.
In september 2001 ging moeder Ingrid naar Nederland in de hoop dat haar dochtertjes van elkaar gescheiden konden worden. Oorspronkelijk zouden zij in 2019 remigreren, maar hun moeder doet haar best om in 2017 gereed te zijn voor de terugkeer. Het huis staat immers al klaar. De meisjes zouden hier graag willen blijven. ‘Nederland is veel te koud voor hen. Vanaf het moment dat ze hier zijn, hebben zij veel minder last van hun spieren en zijn zij minder vaak ziek. Het Surinaamse klimaat doet hen goed.’
Over Siamese tweelingen is in Suriname nog weinig bekend. Naast een fatsoenlijk appartement, waar de meisjes de ruimte hebben, is er ook behoefte aan professionele begeleiding. Uit onderzoek moet nog blijken of de zorg in Suriname aan de eisen voldoet. Drenthe heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed komt.

error: Kopiëren mag niet!