Nickerie een thuiszorg rijker

Nickerie een Thuiszorg rijker.1
Nickerie een Thuiszorg rijker.2Ben Oliveira heeft op zijn jaardag afgelopen zaterdag de opening verricht van een nieuw thuiszorg- en seniorencomplex in Nickerie. Bij dit heugelijk feit hield hij ook een bigi sma dey voor de seniorenburgers van Nickerie. Evert Hermelijn, die zelf een seniorenburger is, verkocht voor een symbolisch bedrag het perceel, waar het thuiszorg nu staat, aan Ben Oliveira onder de voorwaarde dat men een thuiszorg zou opzetten. ‘Wij moeten onze voorouders eren’, zei Evert Hermelijn. Het thuiszorg & seniorencomplex krijgt de naam van zijn moeder, ‘Maria Magdalena Hermelijn’. De bovenverdieping van de thuiszorg moet binnen een maand af zijn. Op de benedenverdieping kunnen er 20 seniorenburgers geaccommodeerd worden. De thuiszorg, die gevestigd is op de hoek van Tam Adamson – en Gouverneurstraat, beschikt nog niet over elektriciteit.
Oliveira zegt geen concurrent te willen zijn van een bejaardentehuis. Hij meent juist samen te willen werken met de bejaardentehuizen in Nickerie.
De seniorenburgers van Stichting Wi Na Wang van Wageningen brachten een cadeau en enkele pakketten voor het pas geopend tehuis.

error: Kopiëren mag niet!