Minister Van Dijk-Silos kondigt verhoging verkeersboetes aan

1FRONT INSTEEK RECHTSONDERMinister Jennifer van Dijk-Silos was zaterdag aanwezig bij de launch van de vierde verkeerveiligheidsmaand. ‘Waarom rijdt u nog zo hard?’ is het thema voor dit jaar. De launch vond plaats op het terrein van het Roy Boedhoe Servicestation aan de Ringweg-Noord. Hoofinspectrice Kolf van de afdeling Verkeer noemde dit een passende thema. De statistieken geven aan dat veel bestuurders zich niet houden aan de maximum vastgestelde snelheden. Kolf gaf aan dat samen met alle actoren meer controle zal worden uitgevoerd.
Volgens de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, gaat het in deze om een attitudeprobleem. Hij gaf aan niet te zullen toestaan dat de wegen als racebanen worden gebruikt. De agenten moeten op straat hun oren en ogen de kost geven en niet in gesloten auto’s met airco rondrijden. Miranda is dan ook voorstander van hard optreden.
‘Korte metten en harde taal’
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie wil eigenlijk niets weten van een verkeerveiligheidsmaand. Het verkeer moet continu veilig zijn, stelt de bewindsvrouw. Zij ziet dit als een onderdeel van de bescherming van de rechtsstaat. Misstanden binnen het politiekorps waarbij ‘tjoekoes’ worden aangenomen om geen boetes op te leggen en de verkoop van rijbewijzen, wil zij aan banden leggen. Ze kondigde aan dat de controle op agenten verhoogd zal worden en ‘de rotte appels’ zullen de laan uitgestuurd worden. Om snel resultaat te zien, zal er een commissie benoemd worden. Ook de boetes zullen verhoogd worden. ‘Korte metten en harde taal’, zijn de resolute woorden van de minister.

error: Kopiëren mag niet!