IGSR reikt aan 18 masters een bul uit

IGSR levert 18 Masters.1Het Institute for Graduate Studies and Research heeft op 14 augustus aan 18 van haar afgestudeerden hun bul mogen uitreiken. Onder de geslaagden bevond zich ook de nieuwbakken minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson. Het ging hierbij om respectievelijk de masteropleidingen Banking and Finance, Education in Innoveren en Implementeren, Geschiedenis, Macro-economic Analysis and Policy, Research Methods, Urban Planning and Management, Wetgevingsjurist en Wiskunde.
IGSR startte in 2008 met de eerste opleiding en heeft ondertussen 15 opleidingen gedraaid. IGSR-directeur Martin Schalkwijk geeft aan dat IGSR opleidingen verzorgt die door geen enkel ander instituut worden verzorgd. Het zijn vaak eenmalige opleidingen, omdat er een enorm tekort is aan hoger kader. ‘Wij werken goed met IOL samen en ondersteunen ook andere instituten. Het is voor IGSR heel goed gegaan. Het lag in de bedoeling dat er aan meer jongeren de kans zou worden geboden, maar blijkt dat er ook wat oudere mensen zijn die zich wilden inschrijven. Ook aan die mensen wordt de kans geboden om hun niveau te verbeteren’, zegt de directeur. Deze afgestudeerden komen allemaal vanuit verschillende disciplines, waar er een chronisch tekort aan kader is.
Nog meer opleidingen in de planning
IGSR heeft nog meer opleidingen in de pijplijn. Het instituut is onlangs begonnen met de opleidingen Spaans en Nederlands. De opleiding Renewable Energy is volgens Schalkwijk zeker in de pijplijn. Schalkwijk heeft al vaker aangegeven dat er op de universiteit veel professioneler moet worden gewerkt. ‘IGSR is bijna slachtoffer geworden van slecht bestuur. We hebben altijd de ondersteuning gehad van minister Adhin en we hopen dat ook van de nieuwe minister te krijgen, zodat wij door kunnen gaan met het goede werk dat wij hier doen. We zijn op een behoorlijk niveau bezig, maar er kan veel meer gedaan worden als je de ondersteuning krijgt’, zegt Schalkwijk. Als voorbeeld van ondersteuning noemt Schalkwijk een onderzoekfonds, dat door het huidige bestuur van de universiteit is stopgezet. Middels het onderzoekfonds konden studenten hun onderzoek plegen. Er werd heel nuttig onderzoek gedaan, maar het fonds is al jaren zonder een reden stopgezet. Dit leidt tot minder onderzoek dan voorheen, waardoor er minder wordt gepubliceerd. Al met al is Suriname 18 masters rijker.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!