Parmessar mogelijk nieuwe ambassadeur in Nederland of België

Parmessar mogelijk nieuwe ambassadeur in Nederland of BelgiëAssembleelid en oud minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, zal mogelijk opteren voor een diplomatieke post. Dit verneemt Dagblad Suriname uit betrouwbare bronnen. De volksvertegenwoordiger, die bij de afgelopen verkiezingen sterk achteruit is gegaan, zal een standplaats krijgen in Den Haag of in België. Parmessar zegt aan Dagblad Suriname dat de leiding van de partij nog niet zover is om een uitspraak hierover te doen. Hij is in ieder geval wel bereid om zijn krachten waar dan ook in te zetten. De politicus geeft aan dat de twee eerder genoemde standplaatsen op dit moment slechts als geruchten kunnen worden aangeduid. Eén van de opties volgens hem is ook om gewoon in De Nationale Assemblee (DNA) te blijven en zijn krachten van daar uit te geven. Vooruitlopend op zijn toekomst heeft hij reeds enkele ontwerpwetten ingediend om als ondersteuning te dienen voor het Ministerie van Openbare Werken. Het gaat om de ontwerpwet houdende algemene regels met betrekking tot het heffen van statiegeld op drankverpakkingen, de ontwerpwet houdende regels met betrekking tot tarieven van afvalstoffen verwijdering, de ontwerpwet houdende regels met betrekking tot tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel en de ontwerpwet met betrekking tot de kustbescherming. Het opteren voor een diplomatieke post wordt door velen gezien als een uitweg voor Parmessar, aangezien hij politiek bar slecht heeft gescoord.
Hindoestaanse kiezers beetgenomen?
De politicus was tijdens de verkiezingen van 2005 en 2010 een favoriet onder de Hindoestaanse kiezers, die door bepaalde uitlatingen ervan uitgingen dat hij de presidentskandidaat van de paarse partij was. Uiteindelijk liep het anders af en vonden de kiezers dat zij waren beetgenomen.
Eerst uitrusten, voordat nieuwe uitdaging wordt aangegaan
Parmessar zal voor de komende periode eerst uitrusten voordat hij een nieuwe uitdaging aangaat. De politicus vindt dat hij in zijn termijn als minister het imago van Openbare Werken flink heeft verbeterd. “Zaken zijn niet altijd gemakkelijk gegaan, maar de harde hand was nodig. Nu kan gezegd worden dat het imago van het ministerie op een hoger plan is gekomen”, stelt de politicus. Hij verwacht dat zijn opvolger Siegfried Wolf met een vervolgverdieping komt. De parlementariër wil genoeg rusttijd in acht nemen om zich 100% te kunnen inzetten op welke aangewezen post dan ook.
Drastische terugval in aantal stemmen: afstraffing door kiezers?
Parmessar is drastisch teruggevallen in het aantal stemmen dat hij in de voorgaande jaren achter zich had weten te krijgen. De politicus kreeg in vergelijking met 2010, 4222 stemmen minder in 2015 en bleef steken op 783 stemmen. Vergelijkend met de verkiezingen van 2005, waar hij slechts 863 stemmen kreeg, kan geconcludeerd worden dat de politicus met klem door de kiezers is afgewezen. Door de sterke kracht van zijn partijvoorzitter Desi Bouterse, kon de bewindsman nog wel een zetel behalen in De Nationale Assemblee (DNA) Op de lijst van gekozen NDP parlementariërs prijkt Parmessar op de tweede plaats met de minst behaalde stemmen. Slechts Ricky Kromodihardjo, die 152 stemmen kreeg, heeft slechter dan Parmessar gescoord. Alle overige zeven gekozen en aankomende DNA leden kregen meer dan 900 stemmen.
Opschuiving in parlement
NDP voorzitter Desi Bouterse heeft eerder aangekondigd dat leden geen nevenfuncties naast het DNA lidmaatschap mogen hebben. Met de beëdiging van Ashwin Adhin tot vicepresident, betekent het ook gelijk dat er een opschuiving zal plaatsvinden binnen het parlement, omdat hij ook tegelijk gekozen DNA lid is. Deze post moet volgens lijstvolgorde worden ingevuld door Keshopersad Gangaram Panday. Ook Ricky Kromodihardjo moet bedanken indien hij de kar bij het Staats Ziekenfonds wil blijven trekken. Indien Parmessar ook vertrekt betekent het dat Ruchsana Ilahibaks en Roche Hopkinson binnenkomen. Ook assembleelid Sergio Akiemboto van Brokopondo gaat bedanken. Hij heeft besloten zijn directeurspost bij Grassalco te behouden. De DNA-post van Akiemboto zal ingevuld worden door Wendell Asadang. De post van LVV minister Soeresh Algoe wordt ingevuld door Hans Sandjon.
FR

error: Kopiëren mag niet!