35 studeren af van PTC

Studenten PTC ontvangen diplomaDe Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) heeft op donderdag 13 augustus haar diploma-uitreiking gehad in de University Guesthouse. Er zijn ongeveer 20 bachelor-studenten en 15 MBA-studenten afgestudeerd. Van de 20 studenten hebben 4 Infrastructuur gedaan, 8 Hoger labonderwijs, 2 Elektrotechniek en was er 1 ICT-student. Alle 15 MBA-studenten hebben het vak Werktuigbouwkunde gedaan. Dit is de tweede uitreiking voor het PTC dit jaar, waarvan bij de eerste al 27 studenten zijn afgestudeerd. Directeur Robby Holband zei tijdens zijn speech dat onderwijs mogelijk maakt om out of the box te denken. ‘Vandaag wordt er formeel een hoofdstuk afgesloten. Jullie zijn allen succesvol door het examen gegaan. Dit diploma is uw toegangsbewijs naar een betere toekomst.’
Volgens de PTC-directeur hebben de afgestudeerden aangetoond, studie, werk en het gezinsleven goed te kunnen combineren. Het vereist goede planning en doorzettingsvermogen om deze resultaten te verwezenlijken. Hij gaf aan dat het soms misschien kon aanvoelen als bloed, zweet en tranen, maar zeker te weten dat het de afgestudeerden sterker heeft gemaakt. ‘U hebt bewezen bepaalde uitdagingen aan te kunnen. Laat het verhaal dat u hierna schrijft een zijn van waarde. U kunt zelf bepalen welke stap u hierna zal nemen. Uw arbeidswaarde is verhoogd en de arbeidsmarkt zal anders naar u kijken’, aldus PTC-directeur Robby Holband .
Het PTC heeft samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven of organisaties, waaronder Landbouwcoöperatie Kwatta, Surafy (Suriname Agricultural Forum for Youth), SWM (Surinaamse Waterleiding Maatschappij) en MAS (Maritieme Autoriteit Suriname). PTC verzorgt ook trainingen, cursussen en workshops. Deze worden naar marktbehoefte opgezet. PTC is een deeltijd avondopleiding en biedt beroepsgerichte technische opleidingen op hoger niveau aan.

error: Kopiëren mag niet!