Brunswijk voelde zich niet lekker op dag van inauguratie Bouterse

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
De afwezigheid van Abop leider en parlementariër Ronnie Brunswijk op de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin moet niet als een teken van afkeuring worden gezien. Dit zegt Abop-parlementariër Marinus Bee aan Dagblad Suriname. De Abop topper legt uit dat zijn partijvoorzitter zich niet lekker voelde om de plechtigheden bij te wonen. Hiervoor had hij reeds van tevoren met zijn overige vier fractiegenoten gesproken. Verder geeft het assembleelid aan dat de Abop fractie uit vijf DNA leden bestaat, waarvan vier wel aanwezig waren. “Dit moet duidelijk aantonen dat er geen enkel signaal richting de NDP wordt gegeven. Als de totale fractie afwezig was, zou u dan een lijn kunnen trekken”, stelt de politicus.
Brunwijk reeds bij huishoudelijke vergadering dinsdag al ziek
Bee legt uit dat Brunswijk reeds tijdens de huishoudelijke vergadering van dinsdag 11 augustus zich al onwel voelde. Hij besloot daarom vroeg van de vergadering te vertrekken en later met zijn fractiegenoten af te stemmen over zijn afwezigheid. “Mannen als Brunswijk worden niet gemakkelijk ziek. Zo kennen wij hem ook, hij is een hardwerkend mens. Uiteindelijk moet je toch beseffen dat ook hij van bloed en vlees is”, aldus Bee. De parlementariër merkt op dat niet slechts Brunswijk afwezig was. Ook andere toppers binnen zowel de politiek als De Nationale Assemblee zijn of laat verschenen of helemaal weggebleven.
Volk wordt niet in de steek gelaten
Bij de formatie van het kabinet Bouterse 2 is de geel zwarte partij van Brunswijk buiten de boot gevallen. President Bouterse liet eerder weten dat hij geen nieuwe samenwerking met Abop is aangegaan, omdat de ministers van deze partij slecht gepresteerd hebben. Abop had vijf ministeries onder zijn beheer: Sociale Zaken, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling, Transport Communicatie en Toerisme en Handel en Industrie. Abop behaalde bij de verkiezingen van 25 mei vijf zetels. Zetels die volgens Bee goed gebruikt zullen worden om alle mensen, die op hun gestemd hebben, op een of ander manier te blijven ondersteunen. “Wij gaan de mensen zowel binnen als buiten het parlement vertegenwoordigen”. De parlementariër benadrukt dat de focus van de partij nu op 2020 gericht is. De partij is bij de afgelopen twee verkiezingen flink gegroeid en is het volgens Bee de bedoeling om de partij verder uit te breiden. “De potentie is aanwezig en wij gaan onze dingen doen om dat te laten gebeuren”, aldus de volksvertegenwoordiger.
FR

error: Kopiëren mag niet!