Wim Bajnath: ‘President doet geen beloftes maar geeft waarschuwing’

In vergelijking met 5 jaren geleden heeft president Desi Bouterse bij zijn inauguratie geen beloftes gedaan, maar geeft een waarschuwing dat gezamenlijk gewerkt moet worden om het land tot ontwikkeling te helpen brengen. Dit is de voorzitter van de Landbouw Coöperatie Kwatta, Wim Bajnath die zich in de Anthony Nesty Sporthal bevond, opgevallen. Hij vindt het op zich prima dat de president de durf heeft opgebracht om recht door zee te gaan.
Wat hem uit de toespraak van de president heeft geboeid, is het gedeelte waar Bouterse aanhaalde dat er niet gekeken moet worden naar etnische groeperingen om ontwikkeling te brengen. “Deze boodschap is heel duidelijk”, merkt Bajnath op. “Etniciteit moet niet zorgdragen voor verdeling maar moet de verschillende groeperingen juist bij elkaar brengen om gezamenlijk de handen ineen te slaan”.
Bajnath geeft aan dat het land te kampen heeft met enorme problemen vooral op het financieel vlak. “Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten gezamenlijk proberen om dat gat te dichten. Waarbij de regering het voortouw in handen moet nemen”.
Bij zijn inauguratie 5 jaren geleden deed president Bouterse tal van beloftes. Een kruistocht aangaan tegen corruptie, de corruptie met wortel en tak uitroeien, het bouwen van een diepzeehaven, het bouwen van fly-overs zijn maar enkele uit de reeks wensen die hij had uitgesproken. Ook sprak de president de wens uit dat er een tijd zou aanbreken waarbij huizen niet voorzien hoefden te worden van dievenijzers. Dat de criminaliteit met grote proporties ingedamd zou worden. Echter, hij is niet erin geslaagd deze zaken te realiseren voor het volk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!