Sham Binda: “Het is weer het ambtenarenvolk dat gaat regeren”

De president en vicepresident van de Volksrepubliek Suriname zijn gisteren tijdens een openbare vergadering van de Nationale Assemblee geïnaugureerd. De president heeft het tijdens zijn toespraak gehad over productiviteit, collectiviteit, verbinding met handelsstromen in de wereld, toerisme, de Surinaamse mens, milieubeleid etc.
Volgens Akmos Voorzitter, Sham Binda, heeft de president de mensen die nog steeds gelden moeten ontvangen geen boodschap gegeven. “Het is mooi om te zeggen dat we samen moeten werken, maar dat is al lang bekend. De president moet meer waarheden verkondigen in plaats van onwaarheden. Als staatshoofd van het land moet hij niet met beloftes en wenselijkheden komen die hij niet waar kan maken. Dat heeft veel kwaad bloed gezet in de samenleving. We betrappen hem steeds op leugens en zaken worden niet gedaan zoals die gedaan moeten worden. Er is nu weer een corruptiezaak gaande. Hij geeft aan dat er veel meer zaken aan het licht zullen komen. Maar wat hebben we daaraan als er niets mee gedaan wordt. We hebben gezegd dat hij al het geld bij de corruptelingen moet halen”, zegt Binda.
“Op samenwerking wacht het bedrijfsleven niet. We zoeken allemaal onze weg om wat dollars te verdienen, maar onze infrastructuur ziet er niet goed uit. Waarop wij wachten is een concreet beleidsplan met een concrete timetable. Het moet geen partij of regeringsprogramma zijn. Hij moet duidelijk aangeven wat de korte termijn, lange termijn plannen zijn, wat haalbaar is, wat niet haalbaar is, en hoe hij denkt de situatie te verhelpen. Het zogenaamde FEP plan zoals we hadden voorspeld slaat nergens op. Er is nergens uitgediept. We moeten het volk geen wazige dromen geven. Wij wachten op concreet beleid. Ik zie deze regering die benoemd is, met alle respect voor hen, geen lang leven tegemoet. De ministers zullen weer gereshuffeld worden, omdat ik de kwaliteiten die we in de ministers zoeken, niet zie. Het is weer het ambtenarenvolk dat gaat regeren”.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!