Dief die ontucht pleegde krijgt anderhalf jaar

Clyde Renfrum is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij is schuldig bevonden ter zake diefstal onder strafverzwarende omstandigheden en ontucht met een minderjarige. De verdachte is in de maand mei door inbraak een woning binnengedrongen. Hij liep vervolgens naar de slaapkamer waar een 11-jarig meisje lag te slapen. De verdachte heeft ontuchtige handelingen met het kind gepleegd. Daarnaast heeft hij een mobiele telefoon van het slachtoffer meegenomen. De verdachte heeft de diefstal volmondig bekend. Hij verklaarde op de zitting dat hij op die bewuste dag inderdaad thuis bij het slachtoffer is geweest, omdat hij dacht dat er daar iets te halen was. Eenmaal binnen heeft hij de mobiele telefoon van het slachtoffer meegenomen. Hij weet niets af van de ontuchtige handelingen.
Het slachtoffer heeft een uitgebreide verklaring tegen de verdachte afgelegd. Renfrum is bekend bij de familie. Hij ging af en toe over de vloer bij hun en zij kennen hem als Dogla. De verbalisant is ook op de zitting gehoord. Volgens de politie is er inderdaad een blauwe broek en een trui aangetroffen die vochtig was. De kleding is door de sterke arm in beslag genomen in het belang van het verder onderzoek.
Na het verdachtenverhoor heeft officier van justitie, Manro Danning zijn strafvoorstel gepresenteerd. De openbare aanklager achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen. Voor de bewezen feiten eiste de vervolgingsambtenaar een straf van twee jaar onder aftrek.
“Ik weet dat ik een fout heb begaan, maar ik heb niets gedaan met het meisje”, zei Renfrum in zijn laatste woord.
Kantonrechter Robert Praag achtte de diefstal wettig en overtuigend bewezen. Dit feit wordt ondersteund door de bekennende verklaring van de verdachte. Ten aanzien van het tweede feit achtte de magistraat het feit ook bewezen op basis van de kledingstukken van de verdachte. De rechter legde Renfrum een straf op van een jaar en zes maanden met aftrek. Renfrum heeft reeds drie maanden in voorarrest gezeten. Hij moet de resterende straf nog uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!