Spiekende cursisten volgen normaal opleiding

De twee cursisten van de inspecteursopleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) die op 5 augustus in de vooravond tijdens het tentamenvak ‘Praktisch Politie Optreden’ op heterdaad werden betrapt op spieken volgen normaal de lessen. In het verleden heeft een soortgelijk geval zich voorgedaan op de Kaderopleiding. Die cursist een zekere S. werd per direct verwijderd van de opleiding. De politieleden vragen zich af waarom de leiding in dit geval nog geen maatregelen heeft getroffen tegen de twee spiekers.
Op die bewuste avond werden in twee verschillende klassen onregelmatigheden geconstateerd. De onderinspecteur V. werd betrapt met een spiekblaadje. Na de ontdekking werd deze inspecteur in wording uit de klas gezet.
Kort daarna werd in een ander lokaal een andere cursist, in deze majoor van politie W., betrapt met een spiekblaadje. Na de ontdekking heeft de cursist het papier in haar mond gestopt. De surveillant probeerde het stuk papier uit de mond van de cursist te halen. Hierbij werd zij bijna gebeten aan haar vingers. Uit het onderzoek blijkt dat beide spiekende cursisten rapport werden aangezegd.

error: Kopiëren mag niet!